«Foodie» Anders Husa (32) vet hva som er verdt å vite om restaurantverdenen i Oslo for tiden og deler gjerne sine tips. Foto: Arnold Lan

«Foodie» Anders Husa (32) vet hva som er verdt å vite om restaurantverdenen i Oslo for tiden og deler gjerne sine tips. Foto: Arnold Lan

Nyåpnede steder

Av byens nyeste tilskudd finner man flere gode alternativ. På À l’aise får man fransk teknikk og eleganse kombinert med dansk håndverk og presentasjon. Danske Ulrik Jepsen er klassisk skolert og har gjeninnført fine dining i Oslo med kleskode og hvite duker.

Det nynordiske brasseriet Astral har imponerende smaksmeny i et imponerende oppusset gammelt fabrikklokale, med gode råvarer og smakfulle kombinasjoner fra Steffen Hansen.

Babylon Surøl og Sushi bør man sitte i baren og oppleve sushi omakase tolket av polske Marcin Jasiura. En smaksmeny med ca. 15 serveringer koster kun 600 kr.

Bar Brutus er en nynordisk bistro og naturvinsbar med en ung islandsk kjøkkensjef, med København-vibe og stadige gjestespill fra andre kokker.

À l'aise. Foto: Restauranten

À l’aise. Foto: Restauranten

Og på Kolonialen har den australske kokken Jay Boyle tatt med seg all sin kunnskap fra anerkjente restauranter som Maaemo og Konstrast, og lager nå rustikk, men samtidig elegant og gjennomtenkt bistromat.

LES OGSÅ: INNSIDERTIPSET: KRETA
Arakataka. Foto: Arakataka

Arakataka. Foto: Arakataka

Personlige favoritter

Min favorittrestaurant i Oslo er Pjoltergeist. Sitt i baren, stol på vinanbefalingene du får, og nyt rett etter rett med smakseksplosjoner av nordiske og asiatiske kombinasjoner du ikke finner andre steder.

Ellers har franske og uformelle Le Benjamin alltid høy kvalitet på maten. Men kraftfulle smaker, sesongbaserte råvarer og god service gjør det vanskelig å dukke opp uanmeldt, så bestill bord.

Arakataka får man nordisk billig-gourmet og gode viner fra en dyktig sommelier. Bestill bord i restauranten eller stikk innom matbaren for kun vin eller enklere retter.

Videre er St. Lars byens beste kjøttrestaurant. Her får du burger, cote de boeuf, tartar eller helstekt pattegris i mørke lokaler med rød velur og ordentlig svette grillkokker.

Sentralen er en nordisk brasserie og et perfekt lunsjsted midt i byen med serveringer i tapasstil, naturlige viner og lokale råvarer.

Burger fra St. Lars. Foto: Lars Myhren Holand

Burger fra St. Lars. Foto: Lars Myhren Holand

Beste kaffebarer

Hos Tim Wendelboe får du like god kaffe hver gang i det lille, ikoniske kaffelokalet til Norges mest anerkjente barista.

Supreme Roastworks er hele Grünerløkkas nabolagskafé. En kaffebar og møteplass med mulighet for å få håndbrygg av en verdensmester.

Ellers er både Java på St. Hanshaugen og Mocca på Briskeby små kaffeoaser i Oslo som det alltid er hyggelig å returnere til. Her får du god espresso, håndbrygg og byens beste croissanter.

Tim Wendelboe. Foto: Anders Valde

Tim Wendelboe. Foto: Anders Valde

Fuglen får du kaffe på dagtid og cocktails på kveldstid. Synk ned i gamle skandinaviske møbler som du kan kjøpe hvis du vil. Alt i lokalet stammer fra 50-tallet og er til salgs.

Stockfleths er den eneste kaffebarkjeden i byen som fortsatt er sjarmerende og ikke har voksetrang.

FLERE MATSAKER FINNER DU HER
Sentralen. Foto: Lars Petter Pettersen

Sentralen. Foto: Lars Petter Pettersen

Beste cocktailbarer/ vinbarer:

Himkok er en fornøyelsespark for cocktailentusiaster, som strekker seg over to etasjer med mange avdelinger. Her får du speakeasy, taptails, ciderbar, al fresco restaurant, fotoboks og barbersjappe – alt samlet under samme tak!

Fuglen Kaffebar. Foto: Fuglen

Fuglen Kaffebar. Foto: Fuglen

I Torggata finner man den grønne oasen Torggata Botaniske, som har like mye grønt i drinkene som grønne planter i lokalet. Her er det alltid fullt med gjester.

Byens mest spektakulære cocktailpresentasjoner får du av Chris Grøtvedt på The Thief, som brukte et år på å finne alle de 12 ulike glassene han benytter til å servere den ene mer storslåtte cocktailen etter den andre i.

Bar Lardo er en naturvinsbar i et minilokale i Møllergata, med ost og skinker fra Indre Oslo Matforedling, mens Territoriet er Oslos mest personlige vinbar – og mitt andre hjem. Her får man vin, vinyl og trøffeltoast i en salig god blanding.

TILBAKE TIL HOVEDSIDEN