LES OGSÅ: SLIK HILSES DET RUNDT OM I VERDEN

Italia

– Det virker som at turister er overbevist om at alle samtaler med en italiener må foregå med håndbevegelser. Men det gir ingen mening, for dere vet som regel ikke hva de betyr, så stopp med det eller fortsett å se ut som en idiot. I tillegg har vi faktisk regler her, noe turister ofte glemmer. Som de som bader i Trevifontenen, tisser på gata eller klatrer på våre historiske staturer (de ble faktisk lagd av Bernini, Canova og Michelangelo, så ha litt respekt). Og nei, alle steder har ikke pizza med ananas, pasta alfredo og spaghetti med kjøttboller, det er nemlig ikke italiensk!

– Gianmarco Prete

Australia

– Kjøre på feil side av veien… og så klage over at det er vi australiere som kjører på feil side. Nei, her i vårt land er det faktisk dere som kjører feil! Og ikke klapp ville dyr som dingo eller krokodiller. De kan drepe deg. Det er ikke som de sier at «folk blir drept av dyr i Australia», det er som regel «dumme folk blir drept av dyr i Australia».

– Reece Ansaa

SAFARI A–B–C

Malaysia

– Jeg har alltid lurt på hvorfor noen bruker år på å spare opp penger for å reise, for så å gjøre akkurat de tingene man gjør hjemme. Som turister i Malaysia som i stedet for å prøve vår tradisjonelle drikk Teh Tarik, går på Starbucks. Og i stedet for å spise Hainanese chicken rice, velger å spise fritert kylling på KFC. Hvorfor bruke så mye penger på å reise om man ikke gjør noe ut av det? Det er jo så mye spennende å prøve!

– Jeffrey Teoh

Tyskland

– Jeg kan ikke fordra turister som tar selfies når de besøker konsentrasjonsleirer eller andre minnesmerker etter andre verdenskrig. Og enda verre, de som gjør det med grimaser, peace-tegn eller dårlige (eller gode, det spiller ingen rolle) Hitler-etterligninger.

– Sarah Freytag

Storbritannia

– Vennligst hold deg fast i håndtakene på undergrunnsbanen i London. Du og vennene dine syns kanskje det er hysterisk morsomt når du faller med hodet først inn i en overfylt vogn når banen tar av, men vi syns bare det er umodent, irriterende og rett og slett farlig for alle i nærheten. Og i rush-tiden; bruk innestemme. Vi pendlere vil nyte stillheten og samle styrke før jobb eller prøve å sove etter en hard arbeidsdag. Vi er jo ikke på ferie.

– Laura Coull

TIPS TIL SISTE-LITEN-FERIER

Thailand

– Turister som tar bilde med neddopede tigre, for å få status i sosiale medier. Det kan virke uskyldig på overflaten, men bruk av ville dyr som turistattraksjon på denne måten er aldri rett, og måten de blir behandlet på er rett og slett barbarisk.

– Belle Bunyaporn

Brasil

– Vi brasilianere blir både uvel og forvirret av såkalte «favela tours». Jeg blir så irritert når jeg ser kamuflasjefargede jeeper som kjører inn i favelaen med smilende turister med store kameraer, som om de inntar en krigssone for å ta bilder av tingene der, før de vender tilbake for å drikke en overpriset caipirinha-drink mens de ser solen dale ned bak Sukkertoppen.

– Anna Paula Ferrari

FLERE FORBRUKERSAKER

Indonesia

– Jeg har sett vestlige backpackere som tigger for å finansiere reisen sin, og til og med tigger penger til kveldens bytur. Om ikke det er irriterende så vet ikke jeg. Det er ille nok at turister blir med på såkalte «slumturer» i u-land og tar bilder av tiggere, men når de plutselig blir en av dem for å finansiere reisen sin da tar de det et skritt for langt.

– Nariswari Khairanisa Nurjaman

Kilde: quora.com

LYST TIL Å FÅ NY REISEINSPIRASJON RETT HJEM I POSTEN? ABONNER PÅ MAGASINET REISELYST HER!
TILBAKE TIL HOVEDSIDEN