Leading Culture Destination Awards 2020 regnes som «museenes Oscar», og har som mål å løfte frem ledende kulturdestinasjoner.

The Twist er en del av Kistefos Museum og Skulpturpark på Jevnaker, Skandinavias største utendørs skulpturpark for moderne kunst. Foto: Torild Moland

Det var dermed stor glede da norske The Twist på Kistefos Museum og Skulpturpark vant i kategorien «Best Architecture», foran Nasjonalmuseet i Qatar, Doha og V&A i Dundee, Skottland.

– Vi er ekstremt beæret over å ha vunnet prisen for «Museum of the Year» i 2020, sier direktør Birgitte Espeland i en pressemelding.

– The Twist, designet av Bjarke Ingels Group, på Kistefos Museum var et modig konsept både når det gjelder design og konstruksjon. Det er et galleri, en bro og en skulptur, og vi gleder oss over anerkjennelsen den arkitektoniske bygningen vår nå får, sier Espeland.

Hun sier også at åpningen av The Twist har bidratt til å sette Kistefos på kartet, og ser frem til å presentere utstillinger og kunstnere av internasjonal betydning og skape minneverdige opplevelser i årene som kommer.

Bygget ligger som en bro over elven, og binder resten av parken sammen. Foto: Laurian Ghinitoiu

Moderne perle

Vi besøkte museet under åpningen i september og lot oss begeistre med.

Som ved alle moderne signaturbygg, er toalettet verdt et besøk. Foto: Torild Moland

– Bygget tvister 90 grader og binder de to delene sammen. Og trass i at den ser rundt ut, så består den kun av rette elementer, kunne arkitekten røpe da han åpnet bygget i slutten av september.

Veggen blir tak, og taket blir vegg. Innvendig skaper det et spennende rom med uvanlige formasjoner og lys. The Twist ble også kåret til et av de este nybyggene i 2019 av både The Telegraph og Bloomberg.

The Twist er kanskje landets mest spesielle bygning, og noe helt for seg selv.

LYST TIL Å FÅ NY REISEINSPIRASJON RETT HJEM I POSTKASSA? ABONNER PÅ MAGASINET REISELYST HER!
TILBAKE TIL HOVEDSIDEN