Girona ligger altså en kort tur med hurtigtog fra Sants togstasjon i Barcelona. Elven Onyar deler byen. Sju broer, inkludert en rød konstruksjon tegnet av selveste Gustave Eiffel, binder byen sammen. På den ene siden av elven finner du gamlebyen og det jødiske kvarter med smale smug og bratte trapper samt den trivelige gaten Rambla de la Llibertat. På motsatt side av elven ligger den mektige Plaça Indepèndecia de Girona og den kommersielle delen av byen. 

Fra takterrassen på Casa Cacao er det utsikt over vakre Girona. Foto: Helle Valebrokk

Hvorfor gidde å dra helt fra Barcelona til Girona når man allerede har det gøy i den katalanske hovedstaden?

Et ord: Sjokolade.

Foto: Helle Valebrokk

Sjokoladehotellet

Det finnes nemlig et nytt sted i Girona som er vel verdt en tur i seg selv, enten som en del av en Barcelonatur eller som en tur alene. De tre suksessfull brødrene Joan, Josep og Jordi Roca driver El Celler de Can Roca, en anerkjent tre­stjerners michelinrestaurant. Å få bord her er vanskeligere enn å vinne i lotto og man må regne med å søke om bord et år i forkant. Men det er ikke alltid man er ute etter en trestjerners opplevelse. Det er da Hotel Casa Cacao kommer inn i bildet. De tre brødrene har nemlig åpnet et lekkert boutiquehotell midt i sentrum av Girona, og det er kona til Joan Roca, Anna Payet, som driver hotellet. Ektemannen står for menyen i restauranten på taket. 

LES OGSÅ: ØKOLOGISK OG LOKALT I BUSHEN

Netflix-kjendiser

Rommene er lekkert innredet og det er pur luksus i alle detaljer fra toalettartikler til kvalitet på dyner og puter. Frokosten er inkludert i prisen. Og den vil du ikke gå glipp av. Det serveres nemlig fire-retters frokost på taket, enten utendørs eller i det lyse rommet som er vakkert inn­redet med bilder av kakaoplanter og kurvmøbler. 

Foto: Helle Valebrokk

Og kakaoplantene er viktige på Hotel Casa Cacao. I første etasje ligger sjokolade­fabrikken til yngstemann i søskenflokken, Jordi Roca, som han driver sammen med briten Damian Allsop. Du har sikkert sett begge to i Netflix-suksessen Chef’s Table (2018). De jobber utelukkende med Bean to Bar-sjokoladeproduksjon, sporbar og etisk kvalitets­sjokolade. 

Foruten sjokoladefabrikk finner du i samme etasje også en stor butikk som selger produktene. Og i nabohuset ligger sjokoladekafeen deres der det alltid er lang kø. 

LES OGSÅ: PULSEN PÅ PARIS

Syndig frokost

Men la oss ta turen opp på taket igjen. Frokosten tar minst en time å fullføre. Sett for all del av tid til denne for det er en opplevelse av de sjeldne. 

Foto: Helle Valebrokk

Først kommer frukt og yoghurt på bordet. Frukten serveres med sjokoladesaus hvis man ønsker det. Runde to av frokosten dreier seg om det lokale katalanske brødet coca og et utvalg skinker, paté  og oster. Rett nummer tre er en eggerett. Siste rett er den store sjokoladeopplevelse. Åh, hjelpe oss. 

Det er et tårn av sjokolade, selvsagt servert med varm sjokolade. Øverst finner man Gironas kjente søtsak xuixo, et fritert bakverk som vanligvis er fylt med crema catalana, men på Casa Cacao er den fylt med sjokoladekrem. Videre på tårnet ligger det en stor og saftig sjokolade­cookie før man avslutter med et utvalg konfekter fra husets sjokoladefabrikk.

Rommet rengjøres mens du spiser frokost så du kan legge deg nedpå og hvile før du går ut i gatene. Du skal ikke se bort i fra at du trenger det.

LYST TIL Å FÅ NY REISEINSPIRASJON RETT HJEM I POSTKASSA? ABONNER PÅ MAGASINET REISELYST HER!

TILBAKE TIL HOVEDSIDEN