Spørsmålene brenner på tunga: Hvor lenge har du hatt denne jobben? Er du sikker på at utstyret er i orden? Er du helt sikker på at det ikke er en bitteliten floke på en av trådene? Men tunga klarer ikke å formulere ordene. For nå spiller det ingen rolle.

Det er bare én vei ut. Og den er ned. Men først skal vi opp. Høyt opp. Til 16 500 fot over havet hvilket tilsvarer 5029 meter. Det er fem kilometer! Og i den høyden skal jeg hoppe ut fra et fly, festet i en mann, som forhåpentligvis har fallskjermen i orden.

New Zealands høyeste

Tandemhopp i fallskjerm har lenge vært en slager på New Zealand, men det er bare noen uker siden Skydive Abel Tasman startet med landets høyeste tandemhopp.

– 16 500 fot over havet er det høyeste nivået det er tillatt å hoppe kommersielt ifra. Siden utgangspunktet vårt er på havnivå kan vi tilby så høye hopp, forklarer Lisa Chambers, markedsansvarlig.

Stemningen er spent der vi sitter på rekke og rad på gulvet i det lille flyet.

Stemningen er spent der vi sitter på rekke og rad på gulvet i det lille flyet.

Dronningen av NZ

Med ett lyser en lampe juletregrønt. Fotografen som sitter ved siden av meg reiser seg, åpner døren og stiger ut på trinnet utenfor. Jeg prøver å klore meg fast i noe, men James skyver meg videre. Så mye videre at jeg skjønner at det eneste som holder meg oppe er at jeg er godt festet til ham. En betryggende og skremmende tanke på én gang. Men jeg rekker ikke å dvele mer ved det.

 

Les alle saker om New Zealand

Plutselig tumler vi rundt. Som en ball med fire armer og ben fyker vi rundt som i en tørketrommel. Flyet over oss og bakken under oss går i ett, før James får oss på rett kjøl ved å løse ut den lille stabiliseringsskjermen.

Vi flyr! Ut med armene! Rop! I 200 kilometer timen raser vi nedover. Men bakken er fremdeles så langt unna at den på ingen måte slår imot oss. Vi er i fritt fall i hele 75 sekunder – og like lenge er jeg dronningen av New Zealand, ruset på en absurd frihetsfølelse.

«I 200 kilometer timen raser vi nedover»

Adrenalinhovedstad

New Zealand har markert seg på spenningskartet med mange – og de utroligste – aktivitetstilbud.

– For det første ligger alt til rette i terrenget. Dessuten ligger det i vår natur å være aktive, og å prøve ut nye ting hele tiden, sier Chambers, og peker også på at newzealendere har vist seg å være gode på å utvikle utstyr og sikkerhetsprosedyrer.

New Zealands høyeste kommersielle fallskjermhopp går over Abel Tasman nasjonalpark. Flyet stopper og slipper oss ut hele fem kilometer over bakken.

New Zealands høyeste kommersielle fallskjermhopp går over Abel Tasman nasjonalpark. Flyet stopper og slipper oss ut hele fem kilometer over bakken.

Det som først satt New Zealand på adrenalinkartet var strikkhopp. Diverse våghalser hadde flere steder i verden prøvd ulike varianter med hopping fra høyder med en livreddende line knyttet rundt beina. Det var først i 1988 Bungy Jump ble lansert kommersielt, og det fra broen Kawarau i Queenstown, adrenalinbyen over alle.

Les vår storbyguide til Auckland her
Tilbake til hovedsiden