Mathias Relling (33) har drømt å reise i bestefarens fotspor til Etiopia og Kenya helt siden han var liten, og gleder seg stort til å få oppleve Etiopia og Kenya. Foto: Privat
Mathias Relling (33) har drømt å reise i bestefarens fotspor til Etiopia og Kenya helt siden han var liten, og gleder seg stort til å få oppleve Etiopia og Kenya. Foto: Privat

«I bestefars fotspor»

Min fascinasjon og store interesse for Etiopia og Kenya – spesielt menneskene og dyrene – startet allerede da jeg var liten gutt. Min bestefar, Ragnar Johansen, jobbet i Misjonssambandet (NLM) og reiste nettopp til Etiopia og Kenya mange ganger etter sin første reise i 1954. I tillegg til Addis Abeba, reiste han mye rundt i Omo-dalen  og besøkte de ulike stammene. Noen er oppvokst med bestefar-historier om gårdslivet i gamle dager, mens min barndom var preget av spennende skildringer om stammefolkene og det fantastiske dyrelivet i Afrika. Jeg husker godt de utrolig detaljrike historiene om de ulike stammene, hver med sitt unike særpreg. Banale trehytter med innredning av leire og gjørme. Karakteristisk kropps- og ansiktsmaling og kreativ, fargerik pynt. Spesielle klesdrakter eller manglende klesdrakter. Unike, til dels brutale, ritualer og seremonier. Kvinner med utrolige leppeplater, arr, forstørrede øreflipper og ørepynt. «Dette var menneskehetens vugge og opprinnelse,» som bestefar alltid sa.

Slik startet søknaden til Mathias Relling (33) fra Oslo, som er den heldige til å bli plukket ut som vår testreiser til Etiopia og Kenya!

Mathias sin søknad skilte seg ut med en fengende og godt skrevet historie, og vi fikk selvfølgelig lyst til å sende Mathias på tur for å følge i sin bestefars fotspor.

– Nei, er det sant? Det er helt fantastisk, tusen, tusen takk!, sa Mathias da vi ringte for å overvære nyheten om at han hadde blitt trukket ut som vinner.

– Jeg har vokst opp med bestefars levende historier, og har alltid hatt lyst til å dra dit. Men det er jo ikke bare-bare å dra til Etiopia, så det er utrolig gøy å få sjansen nå, forteller Mathias videre.

– Jeg gleder meg aller mest til å møte på de ulike og fascinerende stammene i Etiopia, vel viten om at min kjære bestefar tok samme runde flere ganger fra midten av 50-tallet. Og safari har også alltid stått øverst på bucket-lista, sier Mathias.

I Tsavo nasjonalpark venter safari og spennende dyremøter. Foto: Ronny Frimann

– Og så skal jeg kjøpe med meg krydder hjem fra markedet i Addis Abeba. Tenk, da kan det være min tur til å by på spennende historier til kruttsterk injera wat – mens jeg ønsker mälkam megeb på amharisk – nyt måltidet.

Mathias er født og oppvokst i Oslo og driver eventselskapet Oslo Utelivsevent. Med på turen tar han med seg sin gode venn og reisekompis Kristian B. Fjeldstad (33).

Vi gleder oss til å sende Mathias og Kristian på tur, og til å motta både tekst og bilder fra reisen.

Gutta reiser allerede 3. juni, så følg med på våre bloggsider på nettsiden, @magasinetreiselyst på Instagram og Facebook/Reiselyst for å følge turen underveis.

Turen arrangeres i samarbeid med Ethiopian Airlines. 

ALT OM VÅRE TESTREISER
TILBAKE TIL HOVEDSIDEN