Hvem drømmer ikke om å nyte den fantastiske arktiske naturen og speide etter isbjørn, polarrev og svalbardrein fra dekket på et av de komfortable skipene til Hurtigruten Expeditions?

Mange søkere!

Veldig mange, viste det seg, for vi fikk inn godt over 1000 søknader til den utlyste testreisen, hvor meningen er å sende en av våre lesere med følge på tidenes tur rundt Svalbard.

Og her var det mange sterke kandidater: Et par hadde giftet seg på drømmeøya og ville tilbake til magien; noen hadde vokst opp på Svalbard og lengtet tilbake til sin barndoms lykke. Mange har bare lest om vårt nordligste øyrike, men synes det ser fint ut. Og veldig mange har drømt om et cruise til Svalbard i lang tid, men har av varierende grunner ikke fått det til.

LES MER OM TUREN HER

And the winner…

VINNEREN. Kim Jenssen (47) er den heldige vinneren av testreisen til Svalbard. Foto: Privat

Og vinneren, han er en entusiastisk fyr som er vant til is og kulde: Han er oppvokst på Senja, har jobbet som fotograf og blant annet vært på Grønland for å fotografere. Men aldri på Svalbard.

– Jeg er lidenskapelig interessert i landskap og dyreliv, noe som gjenspeiler seg i min hobby, var noe av det Kim Jenssen (47) skrev i sin søknad.

Så det var en glad mann som tok telefonen da vi ringte med nyheten.

– Svalbard er fantastisk, og noe jeg har drømt om lenge. Jeg bor jo i nærheten, men har likevel aldri vært på Svalbard. Så nå gleder jeg meg skikkelig! sier Kim når han får den gode nyheten.

Kim har tidligere jobbet som fotograf, men jobber i dag hovedsakelig som guide for Lofoten Tours. Han har guidet både i Nord-Norge, på Grønland og Italia(!), men aldri på Svalbard. Det blir kanskje etter denne turen, da.

Vakre Svalbard

Kim drar på eventyr nordover i juni, og vi kan følge testreisen hans både i hans egne og våre sosiale medier. Det blir midnattsol, vakkert landskap, turer på land – og om de er riktig heldige, møte med Kongen av Arktis.

Målet er å finne en vei ­gjennom Arktis’ stadig skiftende sjøis, seile ovenfor den 80. ­breddegrad og gjøre en rundseiling av hele Spits­bergen-øya, hvis isforholdene tillater det.

GRØNLAND. Vinneren har knipset dette imponerende bildet fra Ilulissat, Grønland. Foto: Kim Jenssen

– Nei, dette var en god start på helgen, avslutter Kim.

Vil du se Kims bilder, sjekk instagramkontoen @kimjenssenphotography

MAJESTETISK. Det er ingen tvil om at vinneren kan fotografere. Her fra vakre Lago di Braies, Italia. Foto: Kim Jenssen

ABONNER PÅ MAGASINET REISELYST HER!

TILBAKE TIL HOVEDSIDEN

LES MER OM TUREN HER