OM: Tomasz Bobrowski (36) er journalist og guide og bor på Den franske rivieraen.  Der driver han bloggen FrenchRiviera.Travel hvor han deler tips om Sør-Frankrike og Provence.  

Hvilket sted er din hemmelige perle? 

Middelalderlandsbyen Tourrettes-sur-Loup, en halvtime fra Middelhavet inn i landet mellom Nice og Cannes. 

Hvorfor?

Tourrettes-sur-Loup er en liten middelalderby, et stykke unna de store attraksjonene langs Den franske rivieraen.  Det gjør landsbyen til et fredelig og idyllisk sted, selv i høysesongen. Tourrettes-sur-Loup går under radaren for turister flest, men har både attraksjoner, vakre steder med fantastisk utsikt og lokale restauranter med nydelig fransk mat. 

Tourrettes-sur-Loup er en liten middelalderby, et stykke unna de store attraksjonene langs Den franske rivieraen. Foto:Tomasz Bobrowski/FrenchRiviera.Travel

Hva kan man gjøre der? 

Landsbyen er bygget i en trekantform i skråningen av en høyde, og sørspissen danner et vakkert utsiktspunkt. Herfra kan du skue ut over olivenlunder, sjarmerende landsbyer og hele veien til Middelhavet. Hit kommer man gjerne ved solnedgang, men ta deg også god tid til å vandre mellom de sandfargede husene.

LES OGSÅ: FLERE SAKER FRA FRANKRIKE

Tourrettes-sur-Loup er viden kjent for sine fioler, ta derfor turen innom blomstergården Bastide Aux Violettes. Besøk drivhuset og det lille museet. Besøker du byen i mars er det verdt å få med fiolfestivalen. Det er også mange flotte turstier i de omkringliggende åsene, blant annet Pic de Courmettes (6 km), Piè Martin (7,5 km), Puy de Naouri (13 km). Eller bli med på ridetur med Ranch Des Baous

Tourrettes-sur-Loup er viden kjent for sine fioler, ta derfor turen innom blomstergården Bastide Aux Violettes. Foto:Tomasz Bobrowski/FrenchRiviera.Travel

Hvor spiser man? 

Det er mange hyggelige restauranter i landsbyen. Her fra SPELT. Foto: Charles Liets/SPELT

Det er mange hyggelige restauranter i landsbyen. SPELT har en koselig uteservering med utsikt til åsene rundt. På menyen finner du franske klassikere lagd med lokale råvarer. De er også kjent for sine desserter. 19 du Clovis er en annen favoritt hvor Julien og Leah deler sin lidenskap for vin og råvarer fra området. Eksepsjonelle oster, charcuteri og viner er stikkord. Samme eiere driver også Clovis med én stjerne i Michelinguiden, begge steder har høy kvalitet! 

Matelskere bør også merke seg La Cave de Tourrettes med en flott balkong med kanskje byens beste utsikt og franske spesialiteter. Bestill crème brûlée til dessert. 

LES OGSÅ: KRETAS HØYDEPUNKT

Noen shoppingtips?

Besøk det lokale matmarkedet onsdager. Sjekk også ut butikken Dubosq & Fils for unike produkter i tre. Butikken Violettes de Tourrettes spesialiserer seg på velduftende produkter – fra parfyme og såpe til sirup og likør. I september er det et stort keramikkmarked i byen, hvor 30 keramikere fra Provenceregionen stiller ut sine kreasjoner. 

LES OGSÅ: ITALIAS SKJULTE PERLE

Overnattingsperler? 

Auberge de Tourrettes og Le Mazet de Tourrettes er to flotte historisk hoteller med svømmebasseng omkranset av oliventrær. Histoires de Bastide har nydelig utsikt over landsbyen, spesielt fra uteserveringen der man spiser hotellfrokost. Sjekk også ut Airbnb.com for flotte leiligheter i sentrum eller hus med svømmebasseng og hager fulle av oliventrær i de omkringliggende åsene. 

Histoires de Bastide har nydelig utsikt fra frokostbordet! Foto: Histoires de Bastide
LYST TIL Å FÅ NY REISEINSPIRASJON RETT HJEM I POSTKASSA? ABONNER PÅ VAGABOND REISELYST HER!
TILBAKE TIL HOVEDSIDEN