Det var en gang en utskjelt drikke, som skapte mer kaos enn glede. Men gin har fått sin renessanse, og i London kan du til og med lage din egen.

Fasjonabelt strøk

Portobello Road i Notting Hill er mest kjent for sine viktorianske hus og livlige gatemarked hvor fremadstormende designere og antikvitetshandlere byr på gammelt og nytt. Det fasjonable strøket er også sentrum for en av de store drinktrendene i England. Bli med på ginkurs i en av Londons mest trendy bydeler!

FARGER: Portobello Road er kjent for sitt livlige helgemarked, men er minst like fint i ukedagene. Foto: Runar Larsen

LES OGSÅ: 12 COCKTAILS SOM GIR DEG SMAK AV VERDEN

Trend og tragedier

– Vi elsker gin, så da vi hørte om dette stedet måtte vi bare dra. Det er 50-årsgaven til oss selv, sier de danske venninnene Susan Nørgaard og Pia Flint mens de sitter i kjelleren av The Distillery midt i Portobello Road.
Tidlig på 1700-tallet huset dette området flere av byens mest beryktede barer, i en tid kjent som «The Gin Craze». Sånn sett er The Distillery en stilig motvekt til epoken hvor gin faktisk var regnet som et av Londons store samfunnsproblem. Her oser det av klasse, både av mat og drinker.

LETT BLANDING: Boris Balakirev (t.h) og Trevor Cornforth prøver seg som ginblendere på The Ginstitute. Foto: Runar Larsen

Ginstitutt

Produsenten av Portobello Road Gin har flere barer og restaurantkonsepter under samme tak, og den som er ekstra interessert bør altså gå i lære hos The Ginstitute. Her får du høre og smake på den litt brokete historien om gin, og til slutt lage din egen variant som tappes på flaske og får egen logo. Om du synes det blir kronglete å reise videre etter en kveld med historier om gin, smaking av de edleste dråpene og med egenkomponert blanding i bagasjen, er det bare å gå opp trappa en etasje eller to til stedets eget hotell. Kanskje får du sove på en ginseng!

LYST TIL Å FÅ NY REISEINSPIRASJON RETT HJEM I POSTKASSA? ABONNER PÅ MAGASINET REISELYST HER!
TILBAKE TIL HOVEDSIDEN