Her finnes mange fine fotturområder. Foto: Runar Larsen

Aktiv langhelg eller avslappende storbyferie? Ja, takk – begge deler! Med utgangspunkt i Krakow er det fint å kombinere urbane gleder med landlig lykke. Zakopane er mest kjent som vintersportssted, men Polens svar på Alpene er vel så spennende på bar bakke. Halvannen time fra Krakow venter 275 kilometer med merkede stier, flere av dem starter i gangavstand fra hotellene.

FLERE SAKER FRA POLEN

I høyden

I høysesong kan det bli vel travelt i den populære fjellbyen, så det er best å reise hit tidlig eller seint i sommersesongen. Med andre ord: Perfekt for en tidlig høstferie mens temperaturen fortsatt er god. Gågaten Krupowki er sentrum for alt fra shopping til uteliv, men har du først tatt turen til Zakopane er det fjellet som bør lokke.

De aller sprekeste kan gå den bratte turen opp til toppen av alpinanlegget Kasprowy Wierch, men det kan være like greit å ta kabelbanen opp til fjellet som ruver nesten 2000 meter over havet. Herfra er det en drøy mil i variert terreng ned til Zakopane.

Storbyliv

Det er ikke vanskelig å fylle en langhelg i Zakopane. Samtidig er det synd å reise så langt uten å oppleve en av Polens vakreste storbyer. Det er derfor vel verdt å sette av tid til å utforske gamlebyen i Krakow, hvor det kulinariske tilbudet er billig og bra, uteserveringene mange – og utelivet særdeles festlig. Legg også inn en tur til saltgruvene like utenfor sentrum.

Høydepunktene i Sør-Polen venter altså både høyt og lavt. 

HØSTENS 10 BESTE HELGETURER
TILBAKE TIL HOVEDSIDEN