KONKURRANSEN ER AVSLUTTET.

Se hvem som vant HER

I samarbeid med Visit Sweden søker vi nå en familie som kan teste masse sprell og moro i Örebro i høstferien (onsdag 5. – lørdag 8. oktober i uke 40) – helt gratis!

PÅMELDING HER – FRIST 25. SEPTEMBER

Barnevennlige Örebro

Sverige er kjent for å ha mange barnevennlige besøksmål, og Örebro er intet unntak. Byen ligger ca. fire timer med bil fra Østlandet, og kan blant annet lokke med et av Sveriges heftigste badeland, Lost City, som er innredet som en jungel og kan skilte med Sveriges lengste vannsklie. I tilknytning til Lost City finner dere også Gustavsvik – en 5-stjerners campingplass med alt barn og voksne kan begjære! I tillegg har byen mange flotte spisesteder, gode shoppingmuligheter, og et eget slott som byr på både eventyr og teater.

MER INFO OM TESTREISER OG KRITERIER FOR Å DELTA

Dette inngår i testreisen:  

  • Leiebil fra Norge
  • Overnatting i hytte på Gustavsvik, som er kåret til en av Europas beste campingplasser
  • Barnevennlige opplevelser
  • Tre middager
  • Fire lunsjer

Program dag 1:

Dere ankommer Örebro rundt klokken 12.00, og starter dagen med lunsj på toppen av Svampen: vanntårnet som ble innviet i 1958 og er et funkis-ikon som har gitt inspirasjon til lignende tårn i hele verden, tegnet av arkitekten Sune Lindström. Svampen er et av Örebros mest populære besøksmål, mye takket være den storslåtte utsikten over byen, Närkeslätten og Kilsbergens blå silhuetter.

Spis lunsj på toppen av vanntårnet Svampen – et av Örebros mest besøkte attraksjoner. Foto: Jimmy Fuhr

Spis lunsj på toppen av vanntårnet Svampen – et av Örebros mest besøkte attraksjoner. Foto: Jimmy Fuhr

På ettermiddagen er det duket for teatervisning på Örebro Slott. Slottet har vært byens midtpunkt i over 700 år, og er et levende slott der dere kan gå på guidede visninger og spøkelsesvandringer, og se teaterforestillinger. Opprinnelig var slottet et fengsel, som under 1500- og 1600-tallet ble bygget om til et slott for kongeligheter som Gustav Vasa og Karl Johan.

Når kvelden kommer spiser dere middag på en av Örebros mange restauranter. Her kan dere velge mellom blant annet den flotte mathallen Örebro Saluhall med mat fra hele verden, og flere italienske restauranter med supergod pizza, som Fratelli eller Sorella.

Det blir også tid til et besøk til Örebro Slott. Foto: Bjorn Fransson

Det blir også tid til et besøk til Örebro Slott. Foto: Björn Fransson

Dere overnatter på flotte Gustavsvik camping, der dere blant annet finner en stor lekeplass, minigolfbane med kjente bygg fra byen i miniatyr, butikker, restauranter, og flere spill- og web-muligheter. Dessuten har dere tilgang til gratis Wi-Fi på hele området.

Program dag 2:

Hele dagen er satt av til å besøke badelandet Lost City – som er så stort og spennende at man gjerne trenger mange timer! Vi snakker om Nord-Europas største innendørs badeland, hvor vannet fosser blant palmer og ruiner. Her kan dere svømme i bølgene i det store bassenget med bølgemaskin, lade batteriene i et varmt boblebad, og utfordre hverandre i klatreveggene. Våghalsene kan også  rutsje avgårde i de heftige vannskliene  Jungle Escape, Treasure Hunter og River Run. Når dere blir sultene, inngår en lunsj i jungelrestauranten, som kan friste med buffé og diverse retter for både store og små!

Når dere har plasket ferdig i Lost City, har dere fritid. Vårt tips: Ta en gåtur i sentrale Örebro for å utforske byen.

Om kvelden spiser dere middag på en av Örebros mange restauranter. 

Program dag 3:

Denne dagen bærer det av sted til Lek- och buslandet – hvor det nærmest er umulig å kjede seg! Med sine 7000 kvadratmeter, er dette det største innendørs lekelandet i Europa. Her finnes aktiviteter for barn i alle aldre: klatring i en utfordrende klatrevulkan som er glatt som såpe, sklier, ballbasseng, hoppeslott, tråbiler, lekeskip med softball-arena og ballkanoner, trampoliner, laserspill – og mye mer! I tillegg finnes det egne baner for blant annet basket, fotball, curling, innebandy og bordtennis, samt et eget babyhjørne for de aller minste.

Lek och buslandet er Europas største innendørse lekeland – og er moro for alle aldre . Foto: Björn Fransson

Lek och buslandet er Europas største innendørse lekeland – og er moro for alle aldre . Foto: Björn Fransson

Når dere trenger en pause, kan dere ta en pust i bakken på jungelrestauranten med kafé. Voksne har dessuten gratis trådløst internett som de kan kose seg med hvis de ikke orker å være med på moroa hele tiden.

Når barna har fått lekt fra seg, er det dags for lunsj på Wild West Steakhouse, som ligger ved siden av Lek- og buslandet.

Om ettermiddagen går turen til den gamle bydelen Wadköping, som er et friluftsmuseum som viser fram Örebros eldre bebyggelse. Her kan dere se hus og gårder fra fire ulike århundrer, fra 1500-tallet og framover. Bydelen har fått navnet sitt etter forfatteren Hjalmar Bergmans navn på sin barndoms oppvekstmiljø, som blant annet forekommer i romanen Markurells i Wadköping.

Wadköping er spesielt vakker om høsten. Foto: Davis Storm

Wadköping er spesielt vakker om høsten. Foto: David Storm

Dette er virkelig stedet for den som er interessert i antikviteter, design, smie, klær, keramikk og sløyd. I pausen kan dere koble av med nystekte bakervarer på Jeremiasbageriet.

Dagens middag nytes på restauranten på Stora Örebro.

Program dag 4:

Etter frokost sjekker dere ut fra Gustavsvik, og tar turen til Marieberg Galleria, som ligger én mil sør for byen.

Örebro har hatt en sterk shoppingkultur helt siden den ble grunnlagt som handelsby på 1200-tallet, og fremdeles er handel en viktig del av byen. Örebro fikk blant annet utmerkelsen «Årets bykjerne» i Sverige i 2015, blant annet takket være sin shoppingvennlighet, med både store og små butikker i et trivelig og fotgjengervennlig miljø.  Her finnes flere kjøpesentre, med Vågen og Krämaren som de største, men også mindre shoppingområder som koselige Gamla Stan med sine særegne småbutikker.

Shop till you drop på Marieberg Galleria! Foto: Marieberg Galleria

Shop till you drop på Marieberg Galleria! Foto: Marieberg Galleria

På Marieberg Galleria finner dere butikker som byr på både mote, teknikk, helse og skjønnhet, innredning, sport & fritid, og leker. Dessuten er det flere fristende spisesteder her, og på en av disse spiser dere lunsj før dere pakker bilen og setter snuta mot Norge igjen.

PÅMELDING HER – FRIST 25. SEPTEMBER

Testreisen til Örebro arrangeres i samarbeid med Visit Sweden.

HER kan du lese mer om Örebro

ALT OM TESTREISER
TILBAKE TIL HOVEDSIDEN