Kritsj, kratsj. Kritsj, kratsj. Lyden av isflakene som treffer baugen av kajakken er nærmest det eneste som vitner om at kalenderen viser februar måned. Sola steker i kinnene, vannet ligger flatt foran oss, og vindstyrken er nærmest lik null. En perfekt dag å oppdage Oslofjorden til vanns!  

Sikkerhet først

– En hånd på hodet betyr at alt er OK, sier Kristina Antal. Hun er kajakkinstruktør og turleder i DNT, og som dagens guide skal hun lose oss gjennom Oslofjordens øyrike i kajakk. 

Foto: Ida Anett Danielsen

Tidligere har vi fått innføring i både padleteknikk og padlevettregler. Med minusgrader i vannet er sikkerhet ekstra viktig, men med padlevest og tørrdrakt på er regel 1 og 5 allerede huket av. På vei over sundet til Hovedøya er det viktig å overholde padlevettregel nr. 8 – husk vikeplikt og avstand til andre båter. Det er ingen ferge i sikte, og trygt over kan vi alle legge en hånd på hodet. 

LES OGSÅ: PADLING TIL VERDENS ENDE

Oslos øyrike

Med jevne padletak glir vi lett rundt historiske Hovedøya, som blant annet huser ruinene av et kloster fra 1147 og to kanonbatterier fra 1800-tallet. Videre tar vi en titt på Heggholmen fyr, et av de eldste fyrene i Indre Oslofjord, før vi går i land på en av Gressholmens fine bukter. 

Foto: Ida Anett Danielsen

Med alle 10 kajakker trukket opp på stranda finner vi frem nistepakka og nyter en velfortjent hvilepause. 

Dagens rute har gått fra Sørenga, ut til Hovedøya og rundt Gressholmen, mens siste etappe går forbi Langøyene på veien tilbake. Til sammen tikker vi inn rundt ni kilometer til sjøs. Med noen siste padletak nærmer vi oss sakte Oslos «skyline». Men vel på land blir det nok ikke lenge før turen går ut på sjøen igjen.

LYST TIL Å FÅ NY REISEINSPIRASJON RETT HJEM I POSTKASSA? ABONNER PÅ MAGASINET REISELYST HER!
TILBAKE TIL HOVEDSIDEN