Thailand

Den mest utbredte hilseformen i Thailand kalles wai og utføres ved å sette håndflatene sammen, og bøye hodet forsiktig ned. Jo høyere hendene dine er, jo mer respekt gir du til den du hilser på.

Hei = Sawadee krab (mann), Sawadee ka (dame)

LES OGSÅ: CRUISE FOR DUMMIES

Botswana

Her hilses det normalt i tre steg; først skal man strekke ut høyrearmen og plassere venstre hånd på høyre albue. Deretter skal man håndhilse vanlig, så låse tommelen sammen med den du hilser på, for så avslutte med et ekstra håndtrykk.

Hei = Dumela rra (mann), Dumela mma (dame)

Tibet

Blir du geipet til i Tibet er det ikke frekt ment, det er rett og slett slik munkene her hilser. Tradisjonen oppsto etter at en slem konge som regjerte på 800-tallet, som visstnok hadde svart tunge, døde. Geipehilsen ble en måte å bevise at man ikke var en djevel eller reinkarnasjon av kongen.

Hei = Tashi delek

SAFARI A-B-C

New Zealand

Den tradisjonelle maorihilsenen kalles hongi, hvor man hilser på hverandre ved å presse pannen og nesen mot hverandre, mens man puster dypt. Dette ses på som en måte å dele «livets pust» på.

Hei = Kia ora

Argentina

I Argentina er de ikke redde for litt nærkontakt, så der hilser så og si alle på hverandre med en klem og et kyss på høyre kinn.

Hei = Hola

REISEORDBOK ANNO 2017

Malaysia

Her hilses det som regel ved å plassere hendene sammen og berøre fingertuppene til den man hilser på, før man fører hendene til sitt eget hjerte.

Hei = Selamat pagi

Zimbabwe

I Zimbabwe er tradisjonen å klappe ved hilsning, og menn og kvinner gjør det forskjellig. Førstnevnte skal gjøre det med flate håndflater, mens kvinner skal forme en slags skål med hendene så det lages en hulere lyd når de klappes sammen.

Hei = Mhoroi (shona), Sani bonani (ndebele)

TIPS TIL SISTE-LITEN-REISER

Hellas

I Hellas skal du ikke bli forundret om du både får et par kyss på kinnet og et klapp på ryggen. Men som regel holder det med et håndtrykk første gang man møtes.

Hei = Yassas

India og Nepal

Her hilser man ved å sette hendene sammen, og bøye hodet mens man sier «namaste» for å vise respekt. Og husk å hilse på de eldste først.

Hei = Namaste

FLERE SMARTSAKER

Frankrike

I Frankrike er det kyss på kinnet som gjelder, enten to, tre eller flere ganger, ettersom hvor i landet man befinner seg. Tradisjonen kalles la bise, og som regel legger man bare kinnet inntil og kysser ut i luften. Det velkjente «french kiss» er altså noe helt annet…

Hei = Bonjour

Kilder: huffingtonpost.com, businessinsider.com, thisisinsider.com, reuters.com, budgettravel.com, smartertravel.com, pocketcultures.com.

TILBAKE TIL HOVEDSIDEN