Klikk klakk, klikk klakk. Lyden av tresandaler som treffer brostein er selve lydsporet til Kinosaki, Japans spaby nummer én. 
– De er litt vanskelig å gå med, sier Christine Hafnor Håvoll og balanserer bortover gaten i en blå bomullskimono. Vi er på vei til én av landsbyens varme kilder, eller «onsen» som det heter på japansk.  Vi skal snart erfare at disse treskoene er en del av lykken, sammen med en bomullskimono, et par tresko og syv varme kilder.

Spa i Japan. Foto: Istock

Livsnyteri

Legenden sier at de varme kildene ble oppdaget for 1400 år siden, da en av byens innbyggere så en stork vaske sine sår i det varme vannet. I dag er Kinosaki, et par timers togtur nordvest for Kyoto, Japans onsenhovedstad med hele syv varme bad. 

LES OGSÅ: JAPAN MED TOG

Japanere så vel som turister kommer hit for å nyte de helsebringende effektene av det mineralrike vannet, men også for å spise god sushi og drikke lokalt mikrobrygg og sake. Ikledd en deilig og myk bomullskimono.

Jentetur til spabyen Kinosaki? Foto: Mari Bareksten

Rykende hett

Utenfor badet Yanagi-Yu sitter Keika Yamashita sammen med venninnene sine og tar fotbad. Gradestokken ute viser ti grader, og det ryker av det varmet vannet.
– Er det noe vi bør vite før vi går inn, spør jeg. Dette er jo vår første onsenopplevelse.
– Les plakaten nøye, der står det dere trenger å vite, sier Keika.

Utenfor badet Yanagi-Yu sitter Keika Yamashita sammen med venninnene sine og tar fotbad. Foto: Mari Bareksten

Spaetikette

Og det er ikke lite. Dette er ikke spaet på Norefjell, liksom.  Vi skjønner, heldigvis, at vi skal bade nakne. Og at det er separate bad for menn og kvinner. Det er ikke lov til å svømme eller løpe. Og kluten, den skal ligge på hodet. Verken kluten eller håret skal berøre vannet. 

LES OGSÅ: I SAMURAIENS FOTSPOR

– Så deilig, sier Christine når vi setter oss i den første kulpen. 
Etter utallige inntrykk i Japans storbyer, er det ekstra godt med ro og fred i et klassisk onsen.

Kinosaki er også svært smakfull! Foto: Mari Bareksten
LYST TIL Å FÅ NY REISEINSPIRASJON RETT HJEM I POSTKASSA? ABONNER PÅ VAGABOND REISELYST HER!
TILBAKE TIL HOVEDSIDEN