– Det føles som om jeg går igjennom Japan i gamle dager, sier Judith Quick da vi møter henne i den gamle landsbyen Magome. Hun går deler av den legendariske Nakasendo-veien som strekker seg fra Kyoto via fjellene, igjennom Kisodalen til Tokyo.

LES OGSÅ: JAPAN MED TOG

Mellom den gamle og den nye hovedstaden er det et nettverk av godt bevarte stier fra samuraienes tid.  

Kirsebærblomstringen i Japan. Foto: Mari Bareksten

Begynnelsen

Judith er omtrent halvveis. Totalt skal den australske turisten gå i elleve dager, og ta tog noen strekninger. Ellers ville det tatt en måned. Selv har vi valgt kortversjonen: Det åtte kilometer lange strekket mellom Magome og Tsumago er den best bevarte delen av den historiske veien, og i en fordums tid gikk samuraiene akkurat her.

På brostein går vi oppover mellom tradisjonelle, mørkebrune trehus. Skiltene viser vei til Tsumago.

LES OGSÅ: TOKYO FOR DUMMIES

Gamle Japan

Samuraistien snirkler seg igjennom tette bambusskoger, over gamle trebroer og forbi åpne sletter med blomstrende kirsebærtrær. Vi passerer sildrende bekker og brusende fossefall, og krysser fylkesgrensa fra Gifu til Nagano.

Midt inne i skogen finner vi et sjarmerende lite tehus. Suzuki Shogo serverer helsebringende dråper, før vi tar innspurten mot vertshuset hvor vi skal tilbringe natten. Foruten frisk fjelluft, flott natur og de gamle byene er et av fotturens høydepunkt å overnatte i en «ryokan». 

Den gamle samuraistien mellom Magome og Tsumago tar deg med tilbake til det gamle Japan. Foto: Mari Bareksten

Kimono og sake

De tradisjonelle vertshusene er den eneste overnattingsmuligheten i Magome og Tsumago. Vi får utdelt hver vår bomullskimono, og blir vist til rommet vårt. Det er lavt under taket og vi må dukke når vi går igjennom de vakre men skjøre skyvedørene. De tynne futon-madrassene skal vi rulle frem når det er tid for søvn.

– Det er mat klokken syv, sier kokken Kioshi Izamu.

Vi får servert et festmåltid. Misosuppe, sashimi, grillet fisk, en del vi ikke helt vet hva er, og masse sake.

Mon tro samuraiene spiste det samme som oss?

LYST TIL Å FÅ NY REISEINSPIRASJON RETT HJEM I POSTKASSA? ABONNER PÅ VAGABOND REISELYST HER!
TILBAKE TIL HOVEDSIDEN