På sydsiden av Kragerøfjorden, med nydelig utsikt over en av Sørlandets vakreste byer, ligger Kragerø Resort – lett ­tilgjengelig, men likevel utenfor byens støy og larm, strategisk plassert i Norges vakreste skjærgård.

Idyllisk. Kragerø Spa & Resort ligger på en liten høyde med utsikt over skjærgården og Kragerø sentrum. Foto: Torild Moland

Solas siste stråler skinner gjennom flagget som vaier bedagelig utenfor inngangspartiet. Vinteren er på hell, og vi har kjørt fra Oslo for å nyte en lun frihelg.

Vel installert på et stort rom med balinesisk himmelseng og duse møbler, er det på med badekåper og tøfler. Det er tid for velvære.  

LES OGSÅ: VELVÆRE PÅ HJUL

Trendsetter

Finn roen. Spa-avdelingen på hotellet er ikkeet typisk «zen-sted», men tidlig og sent er det lett å finne roen også her. Foto: Ronny Frimann

Da ­Kragerø Resort åpnet i 2007, var det et av Norges aller første spahotell. Det var fremtidsrettet og eksotisk, i en tid hvor hotellopphold med fokus på egenpleie og massasje var noe unorsk. Dette var sånt vi gjorde på ferie i utlandet.

15 år senere er det nye tider her på berget. Spa er superpopulært.

Her er det alltid masse folk i spa-anlegget, og selv om det aldri er støyende, er ikke Kragerø Resort et typisk «zen-sted». Mens flere av spahotellene i Norge har fokus på indre velvære og sjelefred, er Kragerø Resort et sted man kommer for å kose seg med kjæresten eller en venninne­gjeng. Her er det mulig å bestille en flaske bobler som kan nytes foran peisen ute på terrassen, eller samles i badstua for en skravlestund.

Peiskos

LES OGSÅ: NORGES VAKRESTE SKOGSPA

Ute er det en varm jacuzzi og et evighetsbasseng som henger sammen med bassenget inne. Og i kroken mot badstua er det peis og sitteavdeling, perfekt for en kopp kakao i vinterkulda. 

Romantisk. Ta med din kjære og unn dere en deilig helg sammen! Foto: Ronny Frimann

Midt i rommet er det bygget en flislagt vegg med benk og fire firkanta fotkulper til å dyppe føttene i. Her er både caldarium, kaldkulp, finsk sauna og et deilig avslapnings­område. 

Kragerø Resort er både et leilighetshotell med masse aktiviteter, og et spahotell med et av Oslofjordens fineste spa-anlegg.

Mer info: Om man sier ifra, kan badekåpe og tøfler utleveres ved ankomst eller ligge klart på rommet. Les mer på krageroresort.no

LYST TIL Å FÅ NY REISEINSPIRASJON RETT HJEM I POSTKASSA? ABONNER PÅ MAGASINET REISELYST HER!

TILBAKE TIL HOVEDSIDEN