Vi trer inn i skogens univers allerede ved innsjekk. Veggen bak resepsjonsdisken til landets flotteste innlandsspa er fullstendig dekt av grønn, levende mose, som får sin næring av fuktigheten fra den rene villmarksluften. Her på Rømskog spa, er naturen i fokus.

Mat på Rømskog spa
Kjøkkensjef Anders Ekeroth velger nærproduserte råvarer og endrer meny etter sesong. Foto: Mari Bareksten

Spahotellets store panoramavinduer fra gulv til tak gjør at vi hele tiden har skogen i fleisen, enten vi nyter en deilig 3-retters meny forankret i lokale råvarer i den stemningsfulle restauranten med peis eller sitter inntullet i en morgenkåpe med skogsmotiv i spaavdelingen og titter utover innsjøen Vortungen. Snakk om landlig luksus! 

LES OGSÅ: THAILANDS BESTE SPA

Skogens ro

Skogen har alltid hatt en sentral rolle for den lille skogsbygda Rømskog, som ligger rett ved svenskegrensa i Aurskog Høland. Kun halvannen time øst for Oslo. Her har flere gårder historie tilbake til vikingtiden, og skogsdrift har vært områdets viktigste næring helt siden steinalderen, med alt fra tømmerfløting til jakt og fiske.

Rømskaugen hadde også en sentral rolle som flyktningsrute til Sverige under andre verdenskrig, og den 12 mil lange historiske vandreruten er skiltet hele veien fra Skullerudstua til Skjølabråtan.

Rømskog spa
Rømskog Spa & Resort strekker seg utover innsjøen Vortungen i en trekantformasjon, delvis bygd på påler. Foto: Mari Bareksten

Det er også flere kortere dagsturer i skogen rundt spahotellet. For eksempel til Haukenestårnet, landets eneste bevarte branntårn i tre. Fra toppen av det 12 meter høye tårnet kan man se helt til Gaustatoppen og Blefjell når det er klarvær, og langt inn i Sverige. Det er også et svært tilgjengelig turmål og passer like bra for små og store føtter. Kun fire kilometers gange gjennom skog og lyng fra nærmeste parkeringsplass og man er fremme! Når det i tillegg deler form med Tobias sitt tårn i Kardemomme by, blir turmålet langt mer eventyrlig, særlig for de minste.

LES OGSÅ: 10 UNIKE OVERNATTINGER FOR VENNINNETUREN

Natur og design

Interiør Rømskog Spa
I 2020 gjennomgikk hotellet en større oppussing, og takket være god hjelp fra det norske designfirmaet Sitting Scandinavia har hotellet nå ikledd seg en ny og stilig drakt. Foto: Mari Bareksten

Skog og mark skaper gode rammer for et avslappende spaopphold. Turstier, kanoutleie og aktivitets- og klatreløyper gir gjestene et allsidig tilbud ute i naturen om sommeren. Om vinteren er skiturer og skøyter på Vortungen populære aktiviteter. 

Selv om det er mange muligheter for å være aktiv på Rømskog, er velværeavdelingen selve kronen på verket hos Rømskog Spa & Resort. Det arkitektoniske hotellet er delvis bygd på påler, og strekker seg utover vannet i en trekantformasjon. Det ble først og fremst bygd som et bærekraftig, vegansk og alkoholfritt zen-retreat under navnet Zen Resort & Spa.

Etter konkursen i 2010, kjøpte den lokale boligutbyggeren Morthen Bakke stedet og gjorde det om til et mer klassisk spahotell for en bredere målgruppe.

Hotelrom Rømskog
Hotellrommene er svært stilfulle, med skogskunst på veggene og store vinduer med utsikt over innsjøen. Foto: Mari Bareksten

I 2020 gjennomgikk hotellet en større oppussing, og takket være god hjelp fra det norske designfirmaet Sitting Scandinavia har hotellet nå ikledd seg en ny og stilig drakt. Her er det mørke interiørfarger, trendy velurmøbler og fotokunst fra Cobra Art.

Hotellrommene er også svært stilfulle, med skogskunst på veggene og store vinduer med utsikt over innsjøen. 

Spa med stil

Spa i Rømskog
Deilig mat, stilige omgivelser og en førsteklasses spaavdeling er alle ingredienser for en deilig spahelg. Foto:Mari Bareksten

Spaavdelingen har også fått seg et løft. Nyrenoverte behandlingsrom, en mer gjennomført spameny – hvor den franske eksklusive hudpleieserien Thalgo – inspirert av de fem verdenshavene – har fått en framtredende rolle, kan gjestene nyte deilig velvære. 

– At vi er så tett på naturen her på Rømskog gjør det lett for gjestene å senke skuldrene og slappe av. Naturen blir en slags forlengelse av behandlingene man kan få her i spaavdelingen, som algeinnpakninger, signaturmassasjer og aromaterapi med eteriske oljer, sier spaansvarlig Vanessa Riveros (37). 

LES FLERE NORGESSAKER

Med morgenkåpene på tar vi første stopp ute i friluft; i det varme saltvannsbassenget som glir fint inn i naturen og i det brusende utendørsboblebadet med utsikt over innsjøen. Den varme badstuetønna på brygga, et lite hopp unna et ferskvannsbad, blir også en favoritt. 

Romantisk helg

– Det perfekte stedet å dra på bryllupsreise, forteller nygifte Maiken (31) og Joakim Nysnø (33). 

Boblebad
Maiken og Joakim Nysnø valgte Rømskog Spa & Resort som bryllupsreisemål og koser seg i boblebadet med utsikt over Vortungen. Foto: Mari Bareksten

De sitter i boblebadet med en drink og skuer over den rosa solnedgangshimmelen som speiler seg vakkert i innsjøen. 

LES OM VINTERENS 10 BESTE OVERNATTINGER

– Det har vært skikkelig deilig å lande litt etter bryllupet. Være midt i ingensteds, gå en tur og være på spa. Tidligere i dag fikk jeg den beste massasjen jeg noe noensinne har fått, forteller Maiken. 

Inne gir lysekroner lagd av små kuler fra en bestemt kinesisk tresort en luksuriøs effekt over det store innendørsbassenget, mens myke sofaer, dampbadstuer og japanske onsendusjer gjør godt for både kropp og sjel. 

Rømskog Spa & Resort har definitivt det lille ekstra – og passer perfekt for spaglade som søker skogens ro. 

LYST TIL Å FÅ NY REISEINSPIRASJON RETT HJEM I POSTKASSA? ABONNER PÅ VAGABOND REISELYST NÅ!
TILBAKE TIL HOVEDSIDEN