– Pust dypt inn og strekk hendene mot himmelen, sier Sonja Thiele (41) som driver selskapet Yoga Waves.
Hun står i den store blomsterhagen utenfor det landlige boutiquehotellet Castell Son Claret. Vi er i Es Capdellá-dalen, bare en halvtime utenfor byen Palma de Mallorca og har startet på en to timers-lang yogavandring.

Yogainstruktøren Sonja Thiele (41) driver selskapet Yoga Waves, som tilbyr både yogavandringer og yogatimer på Mallorca. Foto: Mari Bareksten

Eller en fottur med fokus på mindfulness og pusteøvelser i naturen, om du vil.

Blomsterengene står i sin mest fargerike prakt, og den varme solen gir oss roser i kinnene.

LES OGSÅ: IBIZAS ROLIGE SIDE 

Det dufter lavendel, kamille og sjasmin.

Sykkelturer, Michelin-mat, blomsterenger og evighetsbasseng. Mallorca er mer enn et strandparadis. Foto: Mari Bareksten

Castell son Claret ligger rett ved Tramuntanafjellene, som fikk verdensarvstatus av UNESCO i 2011. Fjellkjeden strekker seg langs den nordvestre delen av den spanske ferieøya, og med 54 topper over 1000 meter er det et sant fotturparadis. Dette er balsam for sjelen!

Tramuntanafjellene strekker seg langs den nordvestre delen av Mallorca, og er et sant fotturparadis. Foto: Mari Bareksten

Det er mange fine merkede stier på Mallorca, og flere har blitt renovert de seneste årene.

– Der ser dere Puig Galatzo, en av de høyeste toppene i området, sier Sonja.

Den spisse fjelltoppen, som det tar rundt fem timer å bestige, ser enda finere ut med røde valmuer og hvite og gule prestekrager i front og flagrende sommerfugler i lufta.

Hotellet serverer limonade lagd på egne sitroner. Foto: Mari Bareksten

– Dette kunne faktisk vært et maleri av Monet, sier svenske Lottie Knutson (53) som er gjest på hotellet.

LES OGSÅ: BONDEGÅRDSFERIE PÅ MALLORCA 

Mallorca er hot

Tilbake på hotellet blir vi servert iskald limonade lagd av fruktene på hotellets egne sitrontrær.

– Mallorca er i endring, sier hotelldirektør Björn Spaude (51) og tar en slurk av den friske drinken.

Hotellet var tidligere en gård, og har historie tilbake til 1450. På 1700-tallet flyttet aristokraten Don Gabriel Claret inn, og i 2013 ble eiendommen gjort om til boutiquehotell. Nå er den medlem av luksuskjeden The Leading Hotels of the World.

LES OGSÅ: GUIDE TIL PALMA DE MALLORCA 

– Det har blitt bedre infrastruktur på øya. Derfor oppdager flere og flere Mallorcas innland. Flere landlige luksushotell har blitt pusset opp, og man har blitt mer opptatt av lokale råvarer og gode matopplevelser, sier Spaude.

Også her på hotellet er det kortreiste råvarer og lokale viner som gjelder.

På to hjul

Men vinen får vente, for vi skal først utforske området med sykkel.

– Mallorca er verdens beste sted for landeveissykling, slår tidligere proffsyklist Guido Eickelbeck (51) fast.
I samarbeid med hotellet arrangerer han guidede turer for spreke syklister.

Mallorca er et sykkelparadis og et av verdens beste steder for landeveissykling. Foto: Mari Bareksten

– Veiene her er som et edderkoppnett, det er så mange muligheter. Fra flatt terreng, til bratte oppover- og nedoverbakker, sier han.

Guido syklet for det tyske landslaget i OL i Seoul i 1988, før han ble proff. Men han er ikke bare opptatt av full fart på to hjul. Han stopper også opp ved de vakre blomsterengene, tar inn duftene som oksen Ferdinand og er heller ikke fremmed for å dele litt sladder. Dette området er nemlig et yndet sted for kjendiser og rikfolk som vil holde seg litt for seg selv.

– Der bor sønnen til John Lennon, sier han og peker mot en stor steinvilla.

LES OGSÅ: SYKKELTUR I THAILAND 

Smaken av Tramuntana

Bobler og frukt ved bassenget er ikke å forakte, spesielt ikke etter en spabehandling. Foto: Mari Bareksten

Etter en to timers lang sykkeltur og et forfriskende bad i hotellets evighetsbasseng, venter en restaurantopplevelse utenom det vanlige.

Castell Son Claret huser nemlig gourmetrestauranten Zaranda, som er den eneste restauranten på øygruppen Balearene med to stjerner i Michelinguiden.

Det kulinariske eventyret starter med en annerledes aperitiff.

– Lukk øynene og tenk at du er midt i skogen. Så lukter og smaker du på drinken, oppfordrer barsjef Roberto Muscariddla (34).

Signaturdrinken vi får servert heter Tramuntana og lages med blomster og urter fra omgivelsene. Cocktailen ser ut som et blomstermaleri og smaker som en velduftende urtehage.

Mat som kunst

Sånt vekker matlysten. Den sanselige baren ligger i tilknytning til stjernerestauranten, og får kjøkkensjef Fernando Perez Arellano (39) det som han vil blir to stjerner til tre i løpet av noen år.

Maten er i all hovedsak laget med lokale råvarer, enten det er fra den biodynamiske kjøkkenhagen eller fra havet. Her en frisk ceviche! Foto: Mari Bareksten

– Jeg tror Balearene vil fortsette å vokse som en kulinarisk destinasjon, og jeg drømmer om å få den tredje stjerna til Mallorca, sier den spanske kokken.

Det har skjedd mye på Mallorca de siste årene, og mange landlige hoteller er pusset opp. Castell son Claret ble et boutiquehotell i 2013, og evighetsbassenget har utsikt over den frodige Es Capellá-dalen. Foto: Mari Bareksten

Maten er i all hovedsak laget med lokale råvarer, enten det er fra den biodynamiske kjøkkenhagen eller fra havet.

LES OGSÅ: STRAND OG STORBY I LAS PALMAS 

Selve kjøkkenet er hugget inn i Tramuntanafjellene, som gjør det ekstra robust.
I dag serveres syv retter, som alle ser ut som kunstverk servert på artistiske tallerkener – fra kråkebolleceviche til en lokal versjon av crispy duck.

Frister mer jordnær mat, anbefales tapasrestauranten Olivera, som har en sjarmerende uteservering med utsikt til evighetsbassenget og den frodige dalen.

Naturlig spa

Hotellet har også en spaavdeling hvor du kan få behandlinger basert på ingredienser fra hagen, ta badstue eller svømme i innendørsbasseng.

– Nå skal jeg skrubbe huden din med vår egen mandel- og lavendelskrubb, sier massasjeterapeut Kathy Estarellas (42) og setter på litt rolig bakgrunnsmusikk.

Oljen fra mandlene gjør huden babymyk og den tørkede lavendelen fjerner skånsomt gamle hudceller. Det mørke og lune behandlingsrommet er fullt med tente stearinlys, men når jeg lukker øynene tar duften meg ut i blomsterhagen.

Vakre landlige omgivelser og en stor blomsterhage venter på Castell son Claret. Foto: Castell son Claret

 

LES OGSÅ: YOGA, SPA OG DETOX I THAILAND 

Vil du enda tettere på naturen er det er også mulig å få massasjen ute i det fri.

For på Castell son Claret har alt en helt naturlig touch.

TILBAKE TIL HOVEDSIDEN