Pust dypt inn, sier Anton Blomqvist (21) og strekker armene opp mot den lyserosa morgenhimmelen.

En forfriskende drink i solen – idyll! Foto: Mari Bareksten

Yogainstruktøren fra Apollo-hotellet Fafa Grand Blue guider oss videre inn i de klassiske yogaposisjonene solhilsen og nedoverpekende hund.

Solen har akkurat stått opp, og lyden av svake bølger som slår inn mot den brede sandstranden hjelper oss å våkne.

I tillegg til yoga kan hotellets gjester bli med på fellestimer i dans, vannaerobic, boot camp og crossfitness. Det nye, moderne strandhotellet er et utmerket valg for kombinasjonen ferie og aktivitet. 

– Yoga er den perfekte starten på dagen, sier svenske Ingrid Neumann (60) begeistret;

– Durres har overrasket! Veldig billig, god plass på stranden og hyggelige folk. Litt som Kroatia var for ti år siden, mener hun. 

LES OGSÅ: ALBANIAS RIVIERA

Siste utpost

Det er to år siden Apollo lanserte den første direkteruten mellom Norge og Albania, og gjorde det mulig å dra på charterferie til Middelhavets siste utpost.

Flyruten går til Tirana, men det er Durres ved kysten som er charterturistenes mål.

Durres riviera er perfekt for herlig strandferie – uten så alt for mange andre turister enn så lenge. Foto: Mari Bareksten

I ekte Miami-stil ligger de nybygde strandhotellene med store bassenger på rad og rekke langs landets lengste strand, med en hyggelig strandpromenade som bindeledd.

Her skinner solen 300 dager i året. Den langgrunne stranden har også livvakttårn, solstoler, strandvolleyballbaner, lekeplasser og koselige kafeer, så dette er mange barnefamiliers favoritt. 

LANGSOM LYKKE PÅ MALTA

Historiske Durres

Blir man lei strandlivet langs Durres riviera, venter hovedstaden Tirana kun en liten time unna. Men badebyen har sine egne attraksjoner; her ligger blant annet Balkans største amfiteater og takterrassebaren Torra Veneciane, på toppen av byens venetianske borgtårn.

À la carte-restauranten på Fafa Grand har god sjømat! Foto: Mari Bareksten

– Skal det være en mojito, spør bartender Redon Xhaferllari (22) og forteller at tårnet var en del av et av de mektigste festningsverkene langs Adriaterhavet.

Solen er inne i sin mest behagelig time, og restaurantene langs havnepromenaden fylles gradvis med sultne middagsgjester.

På den andre siden av Adriaterhavet ligger Pugliaregionen, så mange av rettene er inspirert av det italienske kjøkken – men til halve prisen.

Pastaen er «al dente» og sjømaten sprellende fersk. 

Middelhavet har langt mer tradisjonelle reisemål, hvor turistmaskinen har kvernet i mange tiår.

Men velger du utradisjonelt i sommer kan også du starte dagen med solhilsen på et nytt, rimelig og upolert strandsted – med et gjestfritt folk som på ingen måte er lei turister.

LYST TIL Å FÅ NY REISEINSPIRASJON RETT HJEM I POSTKASSA? ABONNER PÅ MAGASINET REISELYST HER!
TILBAKE TIL HOVEDSIDENh