Juryen var enstemmig om at Prebens bidrag fra fjellandsbyen Sapa i Vietnam var det aller beste, både når det gjelder tekst og bilder.

– Vi liker spesielt godt den slentrende stemningen og hvordan reisen og opplevelsene blir til underveis. Mange reiser sånn litt tilfeldig og uplanlagt, men få evner å formidle denne stemningen skriftlig på måten Preben klarer i denne saken, sier juryleder og redaktør for Magasinet Reiselyst, Torild Moland.

LES PREBENS VINNERREPORTASJE FRA SAPA HER

Gir reiselyst

– Preben har vært flink til å snike inn litt fakta og noen sitater fra lokale, som bryter opp tette tekstblokker og gir artikkelen bedre flyt og stemning. Gode observasjoner og beskrivelser av folk og steder gjør at vi som lesere virkelig er med på turen. Og ikke minst – jeg fikk lyst til å gjøre akkurat det samme, sier hun.

Etter en fem måneder lang tur jorda rundt var det ingen tvil om at det var Sapa som hadde gjort mest inntrykk på Preben og kjæresten Camilla. Foto: Preben Danielsen

Etter en fem måneder lang tur jorda rundt var det ingen tvil om at det var Sapa som hadde gjort mest inntrykk på Preben og kjæresten Camilla. Foto: Preben Danielsen

Den enstemmige juryen har ellers bestått av markeds- og administrasjonssjef i Ticket feriereiser, Ellen Wolff Andresen og resten av Magasinet Reiselyst sin redaksjon.

Sceneskrekk

Men det var nære på at Preben ikke sendte inn bidraget sitt.

– Kjæresten min Camilla La Cour Valentin (24) greide endelig å overtale meg til å sende inn, til tross for «sceneskrekken» min, sier den ydmyke vinneren.

– Jeg er helt overveldet.

Preben er for tiden inne i sitt siste år som masterstudent for å bli lektor i realfag og har ikke skrevet mye tidligere.

– Jeg har skrevet reisebrev hjem til familien min når jeg har vært ute på reise, men aldri profesjonelt. Men jeg syns det er veldig gøy, sier han.

Høydepunktet Sapa

Reiselysten forteller han kom i ungdomsårene. Etter videregående begynte han å studere, men tok så en reisepause med kjæresten sin.

Spontane avgjørelser viste seg og bli til de  beste opplevelsene. På turen ble Preben og kjæresten blant annet kjent med vietnamesiske Zue. Foto: Preben Danielsen

Spontane avgjørelser viste seg og bli til de beste opplevelsene. På turen ble Preben og kjæresten blant annet kjent med vietnamesiske Zue. Foto: Preben Danielsen

– Vietnam og turen til Sapa var på slutten av en fem-måneders jordomreise, og var absolutt et høydepunkt. Det imponerende landskapet og alle de fine menneskemøtene sørget for det.

Og reise blir det mer av. Preben vinner nemlig sin egen reportasjeidé om å se Indonesia utenfor allfarvei, noe han gleder seg veldig til. I tillegg får han et reisegavekort verdi kr 5000 fra Ticket feriereiser.

2. og 3. plass

På en god andreplass kommer Anders Hakstun med sin reportasje fra en gorillasafari i Uganda. Fra første stund lever vi oss inn i det Anders opplever i Ugandas tette jungel og hans møte med fjellgorillaer i sitt naturlige habitat. Anders mottar et reisegavekort på kroner 1000 fra Ticket Feriereiser, i tillegg får han sin artikkel på trykk i Magasinet Reiselyst.

Marianne Nauff Pettersen har fått den siste pallplassen med sin reportasje fra da hun ble med en fisker ved sørvestkysten av Madagaskar på dagstur i en tradisjonell seilbåt. Bidraget er et godt eksempel på at en reisereportasje ikke nødvendigvis trenger å omhandle et helt land eller sted, men også kan vinkles så spesifikt som dette: en dag på sjøen med en fisker.

Reportasjene til sølv- og bronsevinneren kan du lese i en senere utgave av Magasinet og etterhvert her på Magasinetreiselyst.no.

Vi mottok nærmere 100 bidrag til skrivekonkurransen, og er helt overveldet over innsatsen som er lagt ned. Tusen, tusen takk til alle deltakere! Vi gratulerer vinnerne, og ønsker dere andre lykke til neste gang.

TILBAKE TIL HOVEDSIDEN