REDAKSJONELL ANNONSE: Denne saken er publisert av Croatia Tourism

Fotturer

Med over 6000 kilometer med merkede stier fordelt på 400 forskjellige ruter, har Kroatia en fottur for alle, enten man bare vil gå en rolig tur ved sjøen eller klatre opp til de høyeste topper. De beste fem turstedene i Kroatia er Učka-fjellet, Risnjak nasjonalpark, Nord-Velebit, Paklenica og Biokovo-fjellet. Noen av dem er dekket med snø om vinteren, men fullt tilgjengelige fra sen vår til tidlig høst. Kom og kjenn ånden på det kroatiske fjellet.

Zipline

Begynn ferien med Europas første zipline over havet ved byen Crikvenica. Dette er en av mange zipline-opplevelser som finnes i Kroatia. Ta turen til Plitvice, som har Unescos verdensarv-liste status, og zipline over noen av verdens vakreste innsjøer. Eller du kan ta turen til Cetina, og gjøre som Lonely Planet anbefaler – zipline deg over «piratland». Det er også zipline-muligheter i Pazin i Istria og Konavle i sør. Klar for litt moro?

Paklenica nasjonalpark er en av de flotteste både for fotturer og klatring. Foto Ivo Biocina/CNTB

Rafting

Ved Cetinaelven ligger det meste av Dalmatias adrenalinturisme. Det som var tidligere kjent som gjemmestedet til «Piratene av Omis» er i dag fylt med aktiviteter, som hvitvannsrafting og ekstremdykking i Cetinaelven, hvor ingen har foreløpig nådd bunnen. Elven har nydelige, grønne basseng hvor man stopper for å ta et bad, og morsomme stryk som byr på fart og spenning. Man kan bo i området, eller dra på dagstur fra Split, Makarska eller Zadar. I Kroatia er nemlig moroa aldri langt unna.

Strikkhopping

Lysten på et eller flere strikkhopp? På noen av Kroatias mest ikoniske broer, nær Dubrovnik og Sibenik, er det muligheter for å kjenne at blodet bruser. Den berømte broen i Maslenica tilbyr også strikkhopping for den vågale. Og tar du turen til festlighetene i Zrće er ikke kvelden komplett uten å ha prøvd ekstremsporten. Er du klar for å hoppe deg rundt i Kroatia?

TZ Istra / Groznjan

Sykling

Vekk fra stranden tilbyr kysten noen virkelig spektakulære ruter og utfordringer for syklister. Tråkk den gjennom forbløffende landskap i naturparker som Kopački Rit eller Medvednica i Slavonia og Sentral-Kroatia, følg de mange vin- og gastroveiene gjennom fantastiske vingårder som den berømte Istria Wine or Gastro Cycling Tour, og selvfølgelig kan du alltid ta sykkelen din med du på en katamaran for et uforglemmelig besøk på øyene.

Vindsurfing, slakkline, wakeboarding, dypvannsdykking, kajakking – listen fortsetter. Nå må du bare finne ut: Hva er din adrenalinavhengighet?

Oppdag mer

croatia.hr

Du skal være trygg i Kroatia!

Helse og sikkerhet fortsetter å være høyt prioritert, med fortsatt overvåking av den epidemiologiske situasjonen i landet daglig og regelmessig oppdaterte anbefalinger som blir gitt for å opprettholde minimal risiko for både innenlandske innbyggere og besøkende i landet.

For den mest oppdaterte informasjonen om reise til Kroatia kan du besøke Croatia.hr, og husk å fylle ut reiseinformasjon via entercroatia.mup.hr for å sikre sømløs reise og grenseovergang.