REDAKSJONELL ANNONSE

Det er en gryende trend å ville gjøre mer ut av storbyferien til populære bydestinasjoner, som ellers kan være ganske overfladiske og stereotypiske. Søker du dypere kunnskap om kultur, den faktiske livsstilen, tempoet og byens sanne karakter – dra til Hellas! Flere greske byer kombinerer alle elementene som trengs for en fullkommen storbyferie.

ATHEN – Gammel, men moderne

Den greske hovedstaden fungerer som et pulserende knutepunkt, og har alt; en rik kultur, lang historie og mildt klima. Byen tiltrekker seg turister fra hele verden, og lover et minneverdig opphold, enten det er en kort pause fra hverdagen eller en lengre ferie. Nyt Athen på dagtid, og sjekk ut det livlige nattelivet sammen med oss!

Akropolis, Athen. Foto: GNTO/ Y. Skoulas
FÅ MER INSPIRASJON: THE COUNTRY WITH THE WORLD’S MOST FILM-FRIENDLY LIGHT IN ITS DNA

En moderne metro, trikk og tog tar deg rundt til de fleste destinasjonene verdt å sjekke ut. Vandre langs promenaden under Akropolis og besøk sentrum av byen med sine tradisjonelle nabolag, museer, historiske severdigheter og monumenter, teatre og kunstgallerier. Og spar litt tid til forstedene også!

Dromeas, Athen. Foto: GNTO/ Y. Skoulas
Stavros Niarchos Foundation, Athen. Foto: GNTO/ Y. Skoulas
SJEKK UT: UPCOMING EVENTS

Forstedene i nord er grønnere og romsligere enn andre områder. Her finner du flotte restauranter, kjøpesentre, nattklubber og sportsfasiliteter. Eller ta turen sørover og følg kystlinsjen, langs den solfylte, athenske riviera. Besøk historiske steder, slapp av ved sjøen, ta en forfriskende dukkert eller test ut morsomme vannsportsaktiviteter!

Attica Faliro. Foto: GNTO/ Y. Skoulas
UTFORSK MER: ROMANTIC SPOTS IN ATHENS

Glem heller ikke at Athen også er Hellas’ underholdningshovedstad. Her finner du både internasjonale kulturarrangementer og klassiske og moderne musikkkonserter, sommer som vinter! Eller kanskje du har lyst til å danse hele natten til rytmene av både gresk og internasjonal musikk? Eller spise middag etter midnatt? Nattelivet i Athen har alt du ønsker!

Psirri, Athen. Foto: GNTO/ Y. Skoulas
LES MER: AMAZING NIGHT LIFE IN GREECE

Uansett om du reiser for business eller pleasure er Athen det perfekte valg, hele året!

LES MER OM ATHEN

THESSALONIKI – Eventyr hele dagen

Thessaloniki (520 km nord for Athens) er den nest største byen i Hellas, og omtales ofte som «Lady of the North». Elegant og raffinert, er Thessaloniki en moderne og livlig by som ønsker deg som vil lære mer om byens historie og kultur hjertelig velkommen. Thessaloniki er det ideelle reisemålet hvis du ønsker en helgetur eller langweekend.

Macedonia, Thessaloniki. Foto: GNTO/ H. Kakarouhas

Både de lokale og turistenes favorittpromenade ligger rett ved vannkanten mot Thermaikos-bukten. Promenaden strekker seg hele fire kilometer langs den nye strandkanten (Nea Paralia) forbi Macedonia Palace og opp til byens konserthus. Hele området er blitt rekonstruert, med nybygde fontener, imponerende skulpturer og de iøynefallende «paraplyene» av Zongolopulos.

Havnen i Macedonia, Thessaloniki. Foto: GNTO/ H. Kakarouhas
Den nye sjøsiden, Macedonia, Thessaloniki. Foto: GNTO/ H. Kakarouhas

Thessaloniki huser hele 35 museer og 12 gallerier. Bl.a. finner du en rekke verk av Andy Warhol, Max Ernst, Max Beckmann, Fluxus og andre kunstverk på museet for samtidskunst, donert av den kjente greske samleren Alexandros Iolas i 1979.

Konserhuset, Macedonia, Thessaloniki. Foto: GNTO/ H. Kakarouhas
LES MER: CULTURE LIFE IN THESSALONIKI
Thessaloniki. Foto: GNTO/ H. Kakarouhas

Det gamle Ladadika-distriktet, på vestsiden av byen, var tidligere hjertet i engroshandel for rundt 40 år siden. I dag er distriktet kjent for de kulinariske godbitene som tilbys på spisestedene og barene – noen av dem med levende musikk – som ligger i de renoverte, gamle butikklokalene i området. Her får du et innblikk i Thessalonikis kulinariske tradisjon, som er veldig viktig for lokalbefolkningen.

Lokal gastronomi. Foto: GNTO/ P. Merakos
LES OGSÅ: TASTY ENERGY BITES: GREEK SNACKS EVERYWHERE YOU GO
Uteliv i Macedonia, Thessaloniki. Foto: GNTO/ H. Kakarouhas
LES MER OM STORBYFERIE I THESSALONIKI HER

Få med deg byens store arrangementer, som Thessaloniki International Fair i september, Thessaloniki International Film festival i november og Thessaloniki Book Fair i mai. 

LES MER: THESSALONIKI