FROKOST

Start dagen med en klassisk napolitansk frokost bestående av en kopp espresso eller cappuccino og bakverket sfogliatella, på for eksempel ærverdige Gran Caffé Gambrinus eller Il Chicco d’Oro. Har du dårlig tid gjør du som de lokale og sluker en espresso ved bardisken, og husk; cappuccino bør helst ikke drikkes etter kl. 11 om du skal følge lokale skikker. Føler du for å fylle på med mer til frokost, kan du sette deg på kaféen Cambiovita som er kjent for sin gode, økologiske frokost bestående av ferskpresset juice, yoghurt med granola og hjemmelaget kamut– og bokhvetekake. 

FORMIDDAG

Er det et sted man skal spise pizza, er det i byen kjent som pizzaens fødested. Og det aller beste er å lære å lage den selv! Foodtoursofnaples.com arrangerer bl.a. kurs der man først handler inn råvarene på det lokale markedet, før man sammen med en anerkjent kokk lærer å lage ekte, napolitansk pizza. Napoli er også kjent for god streetfood, og vil du finne byens beste godbiter er det bare å slenge seg på en matvandring med f.eks. secretfoodtours.com eller Tours of Naples with Salvo, som både fokuserer på lokale mattradisjoner og viser deg stedene de lokale spiser. Om dere vil spare plass i magen til lunsj kan dere bruke formiddagen på shopping langs hovedgaten Corso Umberto eller Via Toledo, eller finne noen gode vintagekupp på Resina-markedet. Eller bli med på en guidet byvandring med fokus på blant annet byens arkitektoniske perler eller historie med toursbylocals.com.

Napoli byr på kanskje verdens beste pizza. Foto: iStock

LUNSJ

Om du ikke har brukt formiddagen på å stappe i deg pizza, er det kanskje på tide nå? Pizzeria Brandi har servert pizza siden 1780 og sies å være fødestedet for Pizza Margherita. Et naturlig førstevalg med andre ord! Andre pizzarestauranter som figurerer på flere topplister er Pizzeria Starita, Pizzeria di Matteo, Sorbillo og Pizzeria da Michele. Eller se til det lille, familiedrevne lunsjstedet La Cantina di Via Sapienza som er kjent for å ha både gode og billige lokale spesialiteter. Avslutt med noe søtt på Gay Odin, som siden slutten av 1800-tallet har servert byens beste sjokoladepraliner og kaker. 

LES OGSÅ: SMAKEN AV ROMA
GATEMAT PÅ ITALIENSK

ETTERMIDDAG

Tid for kunst! Mange av Napolis skatter befinner seg under gatenivå, her finner du nemlig noen av verdens mest imponerende T-banestasjoner. Den første kunststasjonen åpnet i 2001, og siden har en rekke stasjoner langs linje 1 blitt pyntet av både lokale kunstnere og arkitekter og store internasjonale navn. Sjekk ut stasjonene Toledo og Università. Deretter må du besøke byens nasjonale arkeologiske museum og slottene Castel dell’Ovo, Maschio Angioino og Castel Sant’ Elmo. Quartiere Spagnoli er byens mest autentiske og tradisjonelle nabolag, med flust av lokale trattoriaer, markedsboder og historiske kirker. Eller ta turen til oldtidsbyen Pompeii! Hit kommer du med tog på Circumvesuviana-linjen. Togturen tar rundt en halvtime, før det er ca. 5-10 min å gå til inngangen av Pompeii.

MIDDAG

Om dere vil slå på stortromma kan dere booke bord på Taverna Estia som har hele to stjerner i Michelinguiden. På La Cantina del Gallo og Trattoria Nennella serveres blant annet de tradisjonelle napolitanske pastarettene Spaghetti alle vongole og risotto alla pescatora, mens Palazzo Petrucci i Via Posillipo med kokk Lino Scarallo i spissen, er kjent for å servere tradisjonelle retter med moderne vri. Palazzo Petrucci har også egen pizzeria ved Piazza S. Domenico Maggiore. For husk; i Napoli er det lov å spise pizza til både lunsj, middag og kvelds om man vil!

Livlig byliv, koselige gater og den beste pizzaen i verden – Napoli byr på alt man kan ønske av en italiensk storby. Foto: iStock

KVELD

Avslutt kvelden i Chiaia, et av byens kuleste nabolag. Her finnes blant annet vinbarene Barril og Enoteca Belledonne som begge er populære blant både lokale og turister. Eller ta turen til Piazza San Domenico som har flere hyggelige barer, og livlig stemning ut i de sene nattetimer. Om man er ute etter underholdning byr blant annet Galleria Toledo Theatre på både show, kino og konserter med både italienske og internasjonale band. 

LES OGSÅ: SMAKEN AV ROMA
ITALIAS LILLE HEMMELIGHET

NATT

Etter en innholdsrik dag kan dere sjekke inn på luksuriøse Grand Hotel Vesuvio som siden 1882 har vært populær blant både reisende og kjendiser fra hele verden. Dobbeltrom fra ca. kr 2500. Noen rimeligere alternativ, som har fått god score på TripAdvisor, er bl.a. ibis Styles Napoli Garibaldi fra ca. kr 800 og Week-end a Napoli fra ca. kr 1100. Napoli har også flere gode B&B, og små familiedrevne hotell, som B&B del Corso.

Buon Viaggio!

LYST TIL Å FÅ NY REISEINSPIRASJON RETT HJEM I POSTKASSA? ABONNER PÅ MAGASINET REISELYST HER!
TILBAKE TIL HOVEDSIDEN