Drømmeøy

Den indonesiske ferieøya Bali har alt vi reisesultne nordmenn drømmer om akkurat nå: strandbarer med sakkosekker og fargerike drinker, sjarmerende fiskerestauranter langs strandkanten, himmelske spasentre som skapt for ditt velvære og et grønt og frodig indre som gir muligheter for uforglemmelige naturopplevelser.

Og strender da selvfølgelig.

Det er mange prisvinnende spasentre på Bali, her fra spaavdelingen til Hanging Gardens – et av Ubuds flotteste resort. Foto: Hanging Gardens

Her kan strandløvene blant annet velge mellom familievennlige Sanur, sofistikerte Seminyak, postkortvakre Nusa Dua, festglade Kuta, surfestranden Dreamland, hippe Canggu eller avslappede Jimbaran – eller en kombinasjon av flere da så klart.

Strandklubber

Seminyak er kjent for livlige strandklubber, parasoller og cocktails. Foto: Ida Anett Danielsen

Bali er også berømte for sine svært «Instagram-vennlige» strandklubber, hvor man kjøper inngangsbillett og kan henge hele dagen lang.

La Brisa er en unik strandklubb på Echo Beach i Canggu. Den er bygd opp av tre fra fem hundre forskjellige fiskebåter, og her serveres kjempegod mat og forfriskende drinker. Ms Sippy i Seminyak har bohemsk interiør, digge drinker, Balis største saltvannsbasseng og er den eneste strandklubben med hoppetårn. På familievennlig Finns Beach Club i Berawa har de også nattsurfing, der de slår på store lyskastere vendt ut mot bølgene. Drømmer du om å surfe under stjernehimmelen er altså dette stedet!

Bali har blitt et populært Instagram-reisemål. Foto: iStock
LES OGSÅ: NORGES 14 BÆREKRAFTIGE REISEMÅL

Det grønne Bali

Men man skal heller ikke glemme Balis frodige innland. For selv om de fleste turister assosierer Bali med strand og surfing, er øya mye mer allsidig enn som så.

Med sine majestetiske templer, smaragdgrønne risterrasser og dramatiske vulkaner er den asiatiske perlen både rik på natur og kultur. Og det er det som er så fint med Bali – her kan du velge akkurat hvor innholdsrik du vil at ferien din skal være.

Balis risterrasser og marker er grønne og vakre som smaragden. Foto: Mari Bareksten

Ubud har i mer enn hundre år vært øyas fremste senter for kunst og kultur.

I dag er stedet, cirka midt på øya, kjent for god økologisk mat, luftige husker, magiske risterrasser, helende spaopplevelser og yogasteder som The Yoga Barn og Ubud Yoga House.

LES OGSÅ: SLIK REISER DU MER ØKOVENNLIG

Yogaland

Stå opp før solen og få en god start på dagen med litt bøy og tøy. Morgenyoga akkompagnert av fuglekvitter og utsikt til grønne, idylliske risåkre gjør godt for både kropp og sjel. Fortsett dagen med en avslappende massasje, her finnes et godt utvalg av alle slag, eller ta turen til et tempel.

De aller fleste på Bali er hinduer og landet er fylt med flere tusen vakre templer. De er overalt i alle former og størrelser, på rismarkene, i byene og i alle balinesiske hjem. Blant annet er Pura Tirta Empul, som ligger en halvtime utenfor Ubud, kjent for sitt hellige kildevann, der lokale så vel som turister kan gå gjennom et renselsesritual.

LES OGSÅ: DEILIG DETOX I THAILAND

Spis, elsk, lev

Også økobevisste turister har for lengst tatt Ubud til sitt hjerte.

Tradisjonell medisin har dype røtter på Bali. Siden boken «Eat, Pray, Love» kom ut i 2006 har den erfarne healeren Wayan fått flere kunder. Foto: Mari Bareksten

Og besøkende har det blitt flere av spesielt etter at filmen «Spis, elsk, lev» med Julia Roberts ble spilt inn her – en film basert på boken om Elisabeth Gilberts sjelereise gjennom tre land.

Vil man reise i filmens fotspor er det obligatorisk å ta turen innom healeren Wayan Nuriasih, som Gilbert ble god venninne med. Hun er ekspert på helbredende planter og analyse av hender. Tradisjonell medisin har dype røtter på Bali, og spesielt her i Ubud. Navnet stammer fra det balinesiske ordet «ubad» som betyr medisinsk helbredelse.

Verdens beste hotell

I Ubud finner du også noen av Balis mest spektakulære hotell, ofte med imponerende arkitektur.

Hotellet Hanging Gardens utenfor Ubud er bygd som en risterrasse i flere nivåer. Svømmebassenget er flere ganger kåret til verdens vakreste! Foto: Hanging Gardens

Mens Firefly Ecolodge ligner et fuglerede og det veganske spahotellet Fiveelements ligger i frodige omgivelser ved elven Ayung, har the Hanging Gardens of Bali et basseng formet som en risterrasse i flere nivåer.

Jungelresorten Capella Ubud ble kåret til verdens beste hotell i 2020, ifølge det amerikanske reisemagasinet Travel + Leisures årlige liste. Foto: Capella

Her ligger også verdens beste hotell i 2020, ifølge det amerikanske reisemagasinet Travel + Leisures årlige liste.

Den indonesiske ferieøya Bali har alt vi reisesultne nordmenn drømmer om akkurat nå. Foto: Capella

På jungelresorten Capella Ubud bor du i luksuriøse teltvillaer med basseng og kan pleie både kropp og sjel i det prisvinnende spasenteret – et utmerket sted å finne seg selv!

LES OGSÅ: 10 EVENTYRLIGE OVERNATTINGSSTEDER

Balinesiske smaker

Ubud er også en god plass for å oppleve de spennende smakene fra Balis kjøkken, og byens litt alternative stil gjør den til et mekka også for vegetarianere. 

Et smakfullt balinesisk måltid er ingen sjelden vare i Ubud. Foto: Mari Bareksten

The Elephant, Moksa og Garden Kafe er alle gode vegetarianske restauranter med retter som Nasi Goreng, fargerike sushibowls og satay av østerssopp. Dette er også et utmerket sted å dra på kokkekurs. Både Paon Bali Cooking Class og Ketut’s Balinese Cooking Class har matlagingskurs som inkluderer en tur innom et lokalt marked. En gyllen mulighet til å ta med deg smaken av Bali hjem. 

Du kan reise til Bali for neonlys og festgater, men det er også mulig å senke pulsen og pleie kropp og sjel. Uansett hva du velger, erfarer du fort at den balinesiske kulturen er en potpurri av herlige ferieopplevelser. 

LYST TIL Å FÅ NY REISEINSPIRASJON RETT HJEM I POSTKASSA? ABONNER PÅ VAGABOND REISELYST HER! 
TILBAKE TIL HOVEDSIDEN