– Thi hi, fnis!

Du hører gruppen med turister lenge før man ser dem, inne i den tette urskogen i Valleé de Mai på

Fnis, fnis – det er ikke rart turister har det moro med Coco de Mer-nøtten og den tilhørende mannlige frøstengelen.  Foto: Ronny Frimann

Fnis, fnis – det er ikke rart turister har det moro med Coco de Mer-nøtten og den tilhørende mannlige frøstengelen. Foto: Ronny Frimann

Praslin. Her har nemlig naturen skapt verdens største kokosnøtt, formet som en kvinnerumpe, og laget frøstengelen svært så maskulin. Sånt blir det moro av.

Les også om øya La Digue HER 

Nøttete øy

De sjeldne trærne vokser kun her på Praslin og naboøya Curieuse, og området er derfor UNESCO-vernet.

For de lokale er dalen og trærne forbundet med mange tabuer. For eksempel er det ikke lov til å gå inn i området om høsten, da “mannen”, altså frøstengelen, har sin hyrdestund med kokosnøtten.

Da vil det gå deg ille, forteller Ash Behari, manager ved firestjerneshotellet Coco de Mer.

– Det er heller ikke lov til å plukke nøtten mens den fortsatt har tråden som binder den til modertreet – den regnes som treets navlestreng og må få lov til å råtne av seg selv, forteller han.

De fleste turister er uvitende om nøttens mange rare sagn og myter.

For lokale er den UNESCO-vernede skogen i Vallée de Mai forbundet med mange myter og overtro. Forståelig nok, når man ser den... Foto: Ronny Frimann

For lokale er den UNESCO-vernede skogen i Vallée de Mai forbundet med mange myter og overtro. Forståelig nok, når man ser den… Foto: Ronny Frimann

Men bare opplevelsen av å gå inne i den underlige, forvokste skogen av kjempenøtter og stengeler, er magisk nok i seg selv.

Helt til en ny turistgruppe dukker opp og bryter fortryllelsen.

Alt du må vite om Seychellene

Vakrere enn vakrest

Når man går lei av nøttete moro, kan også Praslin friste med noen av verdens vakreste strender – som berømte Anse Lazio.

Babymyk sand, bølger som skvulper mot nakne tær og palmer som duver i vinden – det er akkurat den medisinen vi europeere ofte trenger.

Kantet med de karakteristiske granittsteinene, er dette en av Seychellenes mest fotograferte strender.

– Seychellene står absolutt til forventingene, mener Giancomo Narino (30) og Federica Calandra (30), som har lille Eduardo (4 måneder) i magen. De nyter strandlivet på den prisbelønte stranda Anse Lazio.

– Vi har vært på Mauritius, og dette er bedre. Siden det er flere øyer, er det mer variasjon Og havet, det er bare så sykt klart, med DEN blåfargen! sier paret som har tatt den klassiske rundturen Mahé – Praslin og La Digue.

Som så mange andre har de valgt å bo på et gjestehus, og har bare leid bil en dag for å komme seg rundt på Praslin.

Bo på budsjett

De mange selvbetjente gjestehusene og billige bed & breakfast-alternativene er Praslins største attraksjon. Det er 125 overnattingstilbud for turister på øya, under 15 av dem kan kalles hotell.

Seychellene står absolutt til forventingene, mener Giancomo Narino (30) og Federica Calandra (30), som har lille Eduardo (4 måneder) i magen. De nyter strandlivet på den prisbelønte stranda Anse Lazio. Foto: Ronny Frimann

Seychellene står absolutt til forventingene, mener Giancomo Narino (30) og Federica Calandra (30), som har lille Eduardo (4 måneder) i magen. De nyter strandlivet på den prisbelønte stranda Anse Lazio. Foto: Ronny Frimann

Resten er gjestehus og billige alternativ. Så her er det lett å leve på budsjett!

Britene Mark Johnsen og Sarah Boothroy ble møtt med fruktkurv og blomster da de sjekket inn i leiligheten sin i Anse Possession, som ligger på vei mot Anse Lazio. Dette er en koselig bukt med lang sandstrand og flere selskap som tilbyr utflukter til naboøyene.

– Vi ville gjerne bo i leilighet, for vi liker å lage mat. Og så får man en helt annen følelse av et sted, om man bor som lokale, handler mat på samme steder og må farte rundt med buss eller sykkel, mener de to reisevante britene.

De drømmer om å seile jorda rundt, og etter å ha sett Seychellene, vet de hvor turen går neste gang de er i Det indiske hav.

– Sarah har bodd på Desroches en gang i en fjern fortid, og syntes det var så vakkert at det var grunnen til at vi kom hit nå. Og etter det vi har sett så langt, er det helt sikkert at vi kommer tilbake!

 

Tilbake til hovedsiden