For snakk om variasjon. Og utvikling. Da jeg besøkte Mui Ne for åtte år siden, var det langt mellom resortene.

De mange resortene har gode kjøkken, men den beste matopplevelsen får du fra provisoriske boder, kjent som boke. Foto: Runar Larsen

De mange resortene har gode kjøkken, men den beste matopplevelsen får du fra provisoriske boder, kjent som boke. Foto: Runar Larsen

Nylig var jeg tilbake. På rekordtid har hotellene skutt i været, men heldigvis klart å begrense seg når det gjelder høyde. Til tross for at utviklingen har vært formidabel på få år, er den lokale stemningen på stranda og sjøen blitt bevart. Med stabilt gode vindforhold for kitere og vindsurfere, er det dessuten et eldorado for aktiviteter på vannet.

Vil du lære å surfe? Les om surfeparadiset Marokko her!

Kiting

Fra solstolen på Pandanus Resort følger vi storøyd med på kitesurferne som blir dratt over vannflata etter fargerike skjermer fulle av vind. Hotellsjef Stephen Raymond og forteller at det kommer kitere fra hele verden, nybegynnere så vel som eksperter.
– Mye handler om strand og vannsport her i Mui Ne. Om du ikke selv våger deg ut med brett og kite, er det jo spennende å se fra land, mener han og innrømmer at han selv trives aller best som tilskuer. Samtidig er det massevis av spennende tilbud for den som liker å ha sitt på det tørre. Raymond viser til stedets varierte natur som gode alternativ til adrenalinkick på bølgene. Her kan vi spasere langs canyonlignende elveleier, bestige bratte ørkenhøyder, ake ned sanddyner – eller ri på struts.
– Mui Ne er så vidt jeg vet det enste stedet i hele Sørøst-Asia med egen ørken. Den er vel verdt å se, råder han.

Sandkasse

Den røde ørkenen ligger bare et steinkast fra Pandanus, men det er de hvite sanddynene lenger nord som er verdt å sjekke ut. Lei en moped til ti dollar døgnet (hjelm obligatorisk, førerkortbevis var det ikke så nøye med…) og fres ut til ørkenområdet.

Den forholdsvis store sandkassen er som en miniutgave av Sahara, og når skyene flyter over himmelen forandres kontrast og farger. En flott utflukt, men kvelende varm midt på dagen – så ta turen tidlig på formiddagen eller sent på ettermiddagen. Da er lyset magisk, og folkemengdene liten.

Mui Ne er et paradis for kitere og vindsurferes. Foto: Runar Larsen

Mui Ne er et paradis for kitere og vindsurferes. Foto: Runar Larsen

Glad i strand? Dette er Toscanas beste strender!

Tilbake i selve Mui Ne er det livet på stranda som er høydepunktet.

Når både ettermiddagssola og temperaturen blir lavere, yrer det igjen av liv i fiskelandsbyen. Morsomme båter formet som kurver dupper rundt i bølgene, mens kiterne nyter godt av solgangsbrisen. Kjæresteparet Bridger Smith og Alex Isherwood bor i Saigon, men forlater den urbane jungelen til fordel for avslapping i Mui Ne så ofte de kan.

Pandanus Resort er en av mange luksusresorter hvor du kan nyte livet i idylliske omgivelser og med strålende fasiliteter. Foto: Runar Larsen

Pandanus Resort er en av mange luksusresorter hvor du kan nyte livet i idylliske omgivelser og med strålende fasiliteter. Foto: Runar Larsen

– Vi har vært her nesten hver helg det siste året. Når du bor i en så travel storby, er det nødvendig med litt sjøluft av og til. Det er billig og bra, og selv om Mui Ne er mer utbygd enn før er det god plass til alle, sier paret mens de følger med på fargerike drager som danser over vannet – kontrollert av dyktige kitere på brett.

Les flere artikler fra Vietnam
TIL HOVEDSIDEN