Svein Østvik (57) ble i 2006 kjent som hele Norges «Charter-Svein», og er i dag en kjent TV-personlighet, artist og forfatter. Aktuell med ny sesong av «Charterfeber» på TV3 som hadde premiere 17. september.

Endelig er «Charterfeber» tilbake! Hva kan vi vente oss av den nye sesongen?

– Dere kan vente dere nye originale sprell med mange rare reisepåfunn og åpenhjertige betraktninger om liv og lyst. Spennende menneskemøter på godt og vondt og det vanlige surret og røret. Samt en og annen naken kroppsdel og ellers en hel del ellevill galskap…

Med turer til både Gran Canaria, Kreta, Mallorca, Kypros, Tenerife og Kos har du blitt en erfaren Syden-mann. Hvilket sted lever best opp til forventningene?

– Her må jeg nok fremheve Mallorca, mye fordi det var hit muttern var med på sin første utenlandsreise! Hele den turen sitter som spikret fast i hukommelsen. Det skjedde så mye på både godt og vondt. Vi ble blant annet kastet ut av hotellet etter et par dager og måtte finne nytt sted og bo, og trasket rundt på leting i 35 graders varme. På restaurantene ble min mor påspandert de mest utsøkte viner, og vi ble tatt i mot hvor hen vi gikk ut, som om vi var konge og dronning, noe jeg jo senere ble, hehe. Den turen innehold alt og ikke minst ble det en opplevelse min mor aldri ville vært foruten.

LES OGSÅ: MIN VERDEN MED NICOLAY RAMM

Ja, hva skal egentlig til for å bli «Kongen av Mallorca»?

– For å bli «Kongen av Mallorca» må man tørre by på seg sjæl litt utenom det vanlige. Man må elske karaoke, være like fornøyd sammen med de enkle som med de kloke. Og man må leve livet til det ytterste som om hver dag var den siste og ta sjanser som får bære eller briste.

Er du like ihugga Syden-fan i virkeligheten som på TV-skjermen, eller reiser du helst på ferie et annet sted?

– Jeg er glad i å reise, men er kanskje mindre charter-anlagt enn man skulle tro. Jeg er jo ikke noe strandløve så det å sitte på en fortausrestaurant i en eller annen storby i f.eks Portugal sammen med lokalbefolkningen er midt i blinken. Portugal betyr noe spesielt fordi jeg skrev store deler av diktsamlinga mi i nærheten av Braga i Portugal.

Hva er ditt beste ferieminne?

– Det er nok når jeg sammen med muttern så første Mallorca–episode og så hvor fantastisk hun var på TV. Åpenhjertig, god og så hjertelig tilstede. Akkurat i det øyeblikket var jeg så stolt av muttern at tårene banket på.

Og hva med det verste?

– Det er nok de gangene man ikke klarte stoppe å ta de siste shots’ene slik at morgendagen ble en eneste stor detektivjakt for å finne ut hvordan man kom seg til hotellet og i seng.

Hvor i verden finner man den beste maten?

– For de som har sett meg på forskjellige matprogrammer på tv, så er vel ikke mine råd om mat så mye verdt. Men jeg får si Budapest. Var på en flott restaurant der engang og da ble jeg på en måte frelst. Og så var prisen helt konge i tillegg.

Samler du på feriesuvenirer?

– Samler bare på minner i hukommelsen jeg. Suger til meg inntrykk og opplevelser som forhåpentligvis gjør meg til et bitte litt klokere og bedre menneske.

MIN VERDEN MED TRENINGSFRUE

Har du en norsk feriefavoritt?

– Hamresanden utenfor Kristiansand. Var der hver dag hele sommeren da jeg var liten og de få gangene jeg er i Kristiansand på sommeren så må jeg innom der.

Hvilket sted har gjort størst inntrykk?

– Ho Chi Minh i Vietnam. Jeg var der i 2012 og det var kolossalt sterkt på alle måter. Mye fattigdom og nød kombinert med luksus og overdådighet gjorde inntrykk. Så mye urettferdighet samlet innenfor et lite område. Grådighet er noe av det verste jeg vet.

Hvem ville du tatt med deg til en øde øy?

– Ville tatt med meg det kjæreste jeg har, barna mine. Og så måtte vi vært så kreative vi bare klarte for å overleve. Med de fantastiske barna jeg har vært så heldig å få, så tror jeg vi hadde klart oss utmerket.

Hvor går neste tur?

– Tipper neste tur blir San Francisco. Eller Gran på Hadeland.

LYST PÅ NY REISEINSPIRASJON RETT HJEM I POSTKASSA? ABONNER PÅ MAGASINET REISELYST HER!
TILBAKE TIL HOVEDSIDEN