MELD DEG PÅ VÅR TESTREISE TIL KENYA 

Tenk på fargene

Knallfargene legger du igjen hjemme, mens du tar med farger som matcher naturens egne. Foto: Ronny Frimann

Knallfargene legger du igjen hjemme, mens du tar med farger som matcher naturens egne. Foto: Ronny Frimann

Ikke for at du skal ta deg best mulig ut, men for at du ikke skal skremme dyrene. Knallfargene legger du igjen hjemme, mens du tar med farger som matcher naturens egne: Lys grønn, brun, grå og kaki er ideelt. Om du tenker at kamuflasjeantrekket du bruker på jakt er smart, så har du selvfølgelig helt rett, men tar likevel feil: I mange afrikanske land blir det sett på en fornærmelse (i beste fall) om du går kledd i kamuflasje uten å være militær. Hvitt er ok i små mengder (blir straks skittengrått på støvete veier i bushen). Sort og mørk blå blir fort varmt, dessuten kan disse fargene trekke til seg den stygge tsetsefluen (som blant annet kan smitte mennesker med sovesyke).

Sats på bomull

Materialet klærne er laget av er viktig først og fremst for at du skal ha det mest mulig behagelig. Gå for bomull og lin, så føler du deg mest sannsynlig vel. Det finnes selvfølgelig også mye fancy og syntetisk for safaribruk på markedet, om du ønsker å bruke mest mulig penger. Vær obs på at for eksempel jakken din ikke lager knirkelyder når du beveger deg.

Pass deg for sola

Du drar ikke på safari for å sole deg, men samtidig er det viktig å passe seg for ekvator-sterk sol. Smør inn nesa og kjør på med lette klær med lange ben og ermer (som du evt. kan brette opp), gjerne med krage – og husk hodeplagg. Den klassiske safarihatten er snedig!

LES OGSÅ: SAFARI FOR STRANDLØVER

Myggmiddel og malariatabletter

Mygg og innsektsmiddel kan være nødvendig. Husk for all del malariatablettene du får resept på hos legen før du reiser dersom du skal til områder hvor det er fare for å møte malariamygg.

Håndbok

En liten bok med informasjon om dyrene du mest sannsynlig vil støte på i
området du skal til, er kjekk å ha for å få litt mer ut av opplevelsen. Fin referanse, og ikke minst vil guiden sette pris på interessen. Da ”lukter” han kanskje en løve ekstra.

FOTOTIPS: SAFARI

Kikkert

Kikkert er også en morsom redskap som gjør at du kan studere dyrene på virkelig
nært hold. Ha med en til hver. Den bør være kompakt, slik at du orker å ha den rundt halsen – og ha en god linse. (For eksempel er modeller av typen 8X25 eller 10X25 helt ok for en safariturist, samtidig som de er hendige).

TILBAKE TIL HOVEDSIDEN