Suset fra Valldøla dempes etter hvert som vi spaserer inn i en klorofylltung bjørke­skog. Landskapsrommene går i ett med naturen; skog og fjell reflekteres i enorme glassfasader. Så fort vi låser oss inn i de spesielle rommene trekkes oppmerksomheten mot den samme veggen av glass; den framstår som et digert kinolerret hvor en film om idyllisk natur ruller over skjermen. 

Juvet er naturlig luksus, med sju elegante «landskapsrom» som har panoramavinduer fra gulv til tak. Foto: Runar Larsen

Naturens premisser

Juvet er som skapt for den som vil forsvinne inn i naturen og legge sivilisasjonens mas bak seg for en stakket stund, men uten å gi slipp på noen form for komfort. Dette er luksus i skogen. Sju elegante «landskapsrom» står på stylter og har panoramautsikt gjennom glassvindu fra gulv til tak. Fra flere av dem ser du rett ned mot Valldølas brusende elv. Innredningen er lavmælt og mørk, et bevisst grep for at ingenting skal stjele oppmerksomheten fra den ville og vakre naturen. Det er krevende nok å lage et hotell som går i ett med omgivelsene uten store inngrep i landskapet, men det skal noe ekstraordinært til for å bringe naturen inn i rommet. Det er nesten sånn at vi glemmer at utsikten gjennom panoramavinduet faktisk er høyst virkelig. Skuldrene senker seg. Arkitektur og natur i perfekt harmoni. Det er terapi! 

LES OGSÅ: STRØMLØS LADING

Et mesterverk

Arkitektene fra Jensen & Skodvin var allerede involvert i utbyggings­prosjektet med den nasjonale turistveien mellom Trollstigen og Geiranger da Knut Slinning kjøpte det bortgjemte gårdsbruket Burtigarden ved Gudbrandsjuvet i 2005. Arkitekt og gårdeier kom i prat, og resultatet som sto ferdig i 2010 ble på mange måter en ny sjanger innen unike overnattingssteder i Norge. Selv ti år senere lar vordende hotell­eiere seg fortsatt inspirere av Juvet. 

Kombinasjonen av imponerende natur og spenstig arkitektur har tiltrukket flere selebre gjester og filmskapere til Juvet. Foto: Runar Larsen

Kombinasjonen av iøynefallende arkitektur og mektig natur har vekket oppmerksomhet også i utlandet. Juvet huser til stadighet selebre gjester som vil feriere i ro og fred, og filmen «Ex Machina» fra 2015 brukte ­hotellet som kulisser til flere viktige scener. Også en episode av suksess-serien «Succession» er spilt inn på Juvet.

IKKE GÅ GLIPP AV: SMØLAS SKATTER

Ro

I tillegg til landskapsrommene er det to «fuglehus» til utleie, konstruert med tradi­sjonelle stabbur som modell, og soveplass til to. Hotellet har egen spaavdeling på en høyde over elva. Måltider serveres i Burtigardens 100 år gamle låve, hvor kjøkkensjef Christopher Schønefeld disker opp med herlig mat tuftet på lokale råvarer. Rustikke lokaler i laftet tømmer, langbord og knitring  i peisen skaper en sterk kontrast til rommene.  Etter en langhelg på Juvet er det ingen tvil om at naturen har helbredende kraft.

Plass til: 2–3 (9 rom) 

Åpnet: 2010
Nett: juvet.com 
Annet: Spa ved elva

LYST TIL Å FÅ NY REISEINSPIRASJON RETT HJEM I POSTKASSA? ABONNER PÅ MAGASINET REISELYST HER!

TILBAKE TIL HOVEDSIDEN