Alserkal Avenue er Dubais svar på Grünerløkka med gatekunst, gallerier og kaféer. Foto: Mari Bareksten

Det er ikke bare naboemiratet Abu Dhabi som har fått kunst på hjernen, men mens Abu Dhabi fokuserer på storslagne museer som Louvre og Guggenheim, kan du i Dubai besøke spennende gallerier i en mindre skala. Eller bli med på guidet kunsttur. 

Hipster-Dubai

– Alserkal Avenue er Dubais galleridistrikt nummer én, sier kunstguiden Tauseef Al-Mulla (61), mens vi vandrer mellom grå hus i bølgemetall som ligner på lagerlokaler.

Kunstklyngen, hvor 16 gallerier er samlet på ett sted, ligger i industristrøket Al Quoz, som tidligere huset byens største fabrikker.

Men i dag har hipsterkafeer, designbutikker og ikke minst gallerier flyttet inn og gjort området til et av Dubais hippeste.

Galleriene viser i hovedsak abstrakt kunst, som er den kunstformen som er mest populær i Dubai. Men det er også gallerier med fotokunst og skulpturer. Selv er guiden vår kalligraf og motedesigner, og har designet sin egen drakt (abaya).

Kunst i alle prisklasser

Mens man i Al Quoz finner mange gallerier på ett sted, ligger de mest eksklusive galleriene, som Opera Gallery og Artsawa, i finanssenteret DIFC.

Kunstelskere bør også se mot Dubais nye designdistrikt, kalt d3, som i tillegg til gallerier huser spennende designkollektiver og showrooms, så vel som kule kafeer.

Dubais nyeste strandområde har også et kunstnerisk fokus. La Mer ligger i området Jumeirah 1, og har fargerike strandhus, smakfulle strandrestauranter, vegger prydet med gatekunst og hengekøyer i vannet.

Dubai er både kreativ og fargerik.

TILBAKE TIL STORBYGUIDE DUBAI
TILBAKE TIL HOVEDSIDEN