Cook-øyene er en øygruppe omtrent midt i Stillehavet; 15 skjønnheter spredd over et område fem ganger så stort som Norge. Øyene i seg selv er små perler, eller dråper i havet, grønne oaser omringet av et beskyttende rev og en fredelig, turkis lagune.

Hva er det ikke å like her?

U-fransk

For de som kommer fra en øy i Fransk Polynesia, er Cook-øyene befriende u-fransk! Det betyr at prisene generelt er lavere, at folk snakker engelsk og at det ikke finnes fancy, franske restauranter.

Men hvem trenger det, når havet disker opp så mange delikatesser at selv den enkleste restaurant serverer nydelig mat. Dessuten er ikke de mest besøkt Cook-øyene Rarotonga og Aitutaki det minste enkle – her er luksus i øverste klasse, for den som ønsker. Det er ikke uten grunn at disse to øyene også er blant bryllupsreisendes favoritter.

Les også om ville og vakre Marquesasøyene i Fransk Polynesia

Rarotonga og Aitutaki

Rarotonga er den største av de i alt 15 Cook-øyene, med flest folk, hoteller, internasjonal flyplass og turister. Likevel er den ikke større enn at det kun er én vei på øya, og bussene går i to retninger – med eller mot klokka. Aitutaki er en god nummer to.

Ikke at det kryr av turister – i 2006 mottok landet 90 000 besøkende, og selv om tallet sikkert har steget, er det fortsatt færre turister her totalt enn det er nordmenn som reiser til Thailand.

Flere drømmeøyer: Mauritius // Seychellene / Fransk Polynesia

Om mulig, kom dere ut til en av de mindre øyene, de fleste av dem når med fly fra Rarotonga. Her er folk ikke bortskjemt med besøk, og det er en ære å få være din vert. Polynesiere er oppdratt til å dele, og til å ta godt vare på sine gjester. Så for en ekte opplevelse og herlig kontakt med folk, kom dere ut på de små øyene!

Tilbake til hovedsiden