Sportshotell med stor S. – Før jeg kom hit syklet jeg fra Bangkok til Phuket, så oppvarmingen er unnagjort, sier Manja Mahlig lattermildt. 

Den treningsglade tyskeren har meldt seg på dagens «Boot Camp» hvor trener Chai Supkakoan er godt i gang med å piske deltagerne rundt i ulike styrkeøvelser og intervalløkter. Svetteperlene pipler fra pannen, hard utetrening i 30 varmegrader er omtrent som ekstremsport i seg selv. 

SVØMMERNES DRØM: Med et stort olympisk basseng og gode svømmefasiliteter kommer både svømmere og triatleter til Thanyapura. Foto: Thanyapura Sports & Health Resort

Aktiv ferie er noe helt annet enn strandferie. For på Sørøst-Asias største sportshotell er ikke ferie ensbetydende med late dager på stranden eller cocktails ved bassenget. Her er det harde trenings­økter, energirik mat og sportsmassasjer som gjelder. «Smilets land» er også et ypperlig reisemål for den som ønsker den trendy kombinasjonen av sol og sport på samme reise.

LES OGSÅ: MARTIN JOHNSRUD SUNDBY FÅR FOLK I FORM PÅ FERIE

Frodige omgivelser

Både omgivelsene og ­fasilitetene gir ypperlig motivasjon til treningsøkter. Thanyapura ligger frodig til, helt for seg selv ved Phukets eneste gjenværende regnskog, ikke langt fra gummiplantasjer, gibbonreservat og dundrende fossefall.

Det populære sportshotellet har leger og ernæringsfysiologer som sjekker helsen din, to 900 kvadratmeter store treningsstudioer, seks tennisbaner, et 50 meter langt svømme­basseng, flere løpebaner og et fullpakket aktivitetsprogram med alt fra yoga og meditasjon til hiphop og Muay Thai.

Bootcamp, løpetimer og utendørs aktiviteter – det er nok av aktiviteter å ta seg til. Foto: Mari Bareksten

Med over 100 gruppetimer i uka og over 50 ulike privattimer å velge mellom, er treningsmulighetene enorme. Hit kommer både triatleter og toppidrettsutøvere, men også helt vanlig turister som ønsker å komme i form.

LES OGSÅ: 8 TIPS TIL PADLETUREN

Hvilepuls

Mellom treningsøktene kan man finne roen i en solstol ved bassenget, på en massasje­benk i velværeavdelingen eller på en yogamatte omkranset av frisk jungelluft og fuglekvitter. Det er heller ikke langt til salte bad i Andamanhavet. ­Flere av Phukets flotteste strender ligger mindre enn en halvtimes kjøring unna. Man kan også utforske naturreservatet Khao Phra Teao, rett i nærheten. 

Grønn oase: Selv om aktivitet er fokus på sportshotellet, er det nok av rom og muligheter for god restitusjon også. Foto: Thanyapura Sports & Health Resort

Kampsportens hjemland

Aekkavak «Aek» Wangchaisri (33) starter gruppetimen med å gi oss hoppetau, etterfulgt av en kort innføring i hvordan vi bandasjerer håndleddene. Så bærer det inn i ringen. Dansken Flemming Nielsen (56) er første mann ut. 

– Jeg elsker Thanyapura. De har alt her; yoga, thaiboksning og privattimer, og maten er skikkelig sunn og god. Men noen avslappende ferie er det absolutt ikke, sier han og fortsetter å sparke og slå mot «Aek».

Den allsidige og disiplinerte Muay Thai (thaiboksing) er en utmerket treningsform for både nybegynnere og eksperter: her blir hele kroppen tatt i bruk. Gøy er det også!

Sunn og smakfull mat

Avokado ceviche – her er det masse god, smakfull og sunn mat. Foto: Mari Bareksten

Etter en aktiv formiddag med to treningsøkter trenger kroppen påfyll.  Kjøkkensjef Udomsak Boonsopane sørger for riktig ernæring. 

– Matfilosofien vår er: sunn, rensende og økologisk. Maten er rettet mot idrettsutøvere som trenger mye energi, sier han og følger oss til bords. 

Menyen bugner av smakfulle, sunne og bærekraftige retter. Grønnsakene er dyrket på øko­logiske gårder i Thailand. Menyen har også et stort vegetarisk tilbud. 

LES OGSÅ: 15 TING DU IKKE BØR GÅ GLIPP AV I THAILAND

– Før elsket jeg biff og hatet salat, nå er det motsatt. Jeg har gått ned ti kilo og føler meg ti år yngre. Jeg er også mye mindre syk, sier den e­­ngasjerte kjøkkensjefen. 

Selv om maten er sunn, mangler den absolutt ikke smak. Den er krydret med deilige smaker fra det thailandske kjøkken. Vi går for en avocado ceviche toppet med chili og limedressing, og en råkostvariant av kokosmelksuppen tom kha. Vi melder oss også på kjøkkensjefens kokkekurs, så vi kan lære å lage de samme sunne rettene hjemme.

Etter endt økt er det ikke så dumt med en skikkelig massasje. Foto: Mari Bareksten

Massasjeland

Selv om aktivitetsnivået er høyt, er det også viktig med restitusjon. Hotelldelen av treningsanlegget er formet som en firkant med et stort basseng i midten, med både bassengbar, solstoler og parasoller. På treningssenteret er det boblebad, badstue og iskulp og på velværesenteret kan såre muskler pleies av sertifiserte terapeuter, enten man trenger fysioterapi, en kiropraktortime eller massasje. 

– Behandlingene vi har her er bra for treningsutøvere etter en lang og aktiv dag, sier Noi Bulapa (43) og viser vei inn til et vel­duftende terapirom. 

Behandlingen vi skal få er særlig bra for muskelsmerter, og flere thailandske urter tas i bruk, i kombinasjon med både tøying og ­massasje. Behandlingen gjør oss klar for dagens tredje treningsøkt; svømmetrening. Filosofien er som alltid først yte, så nyte.

LYST TIL Å FÅ NY REISEINSPIRASJON RETT HJEM I POSTKASSA? ABONNER PÅ MAGASINET REISELYST HER!

TILBAKE TIL HOVEDSIDEN