Kari Wallem Bøe (44) er vår nye testreiser, og hun gleder seg til å utforske Kroatia på to hjul! Foto: Privat

Kari Wallem Bøe (44) er vår nye testreiser, og hun gleder seg til å utforske Kroatia på to hjul! Foto: Privat

LES KARIS BLOGG HER!

– Hm, hvorfor akkurat meg? Jeg ligger på sofaen etter jobb og vifter med bare tær mens jeg funderer over spørsmålet. Tærne er litt kalde. Sommeren i Alta er på hell uten noen gang å ha tatt helt av. Men jeg tviholder på sommerfølelsen litt til. Med bare tær. Tankene glir avsted til Kroatia; til sol, varme og sykling i flotte omgivelser. God mat og kanskje et glass vin i ny og ne? Bading i krystallklart vann, flotte bildemotiver og muligheten for å prøve ut drømmen om å skrive.

Slik lød starten på Kari sin søknad om å få bli vår testreiser til Kroatia. Vi lot oss sjarmere, og med det kan både Kari og hennes frosne Alta-tær se frem til en begivenhetsrik tur på to hjul i Kroatia – i herlig sol og varme.

Kari jobber til vanlig som universitetslektor ved barnehagelærerutdanningen på Campus Alta ved UiT. Hun har vært i Kroatia to ganger tidligere på familieferie.

– Jeg husker at det som gjorde aller mest inntrykk da var det krystallklare vannet og hvor frodig det var. Jeg har ikke vært mye rundt i Kroatia, vi holdt oss stort sett på ett sted på feriene vi var. Så det jeg gleder meg aller mest til, er å få sett andre steder, byer og naturområder enn de områdene hvor det er flest turister.

Med på turen blir Karis gode venninne og reisekamerat Sophie Helena Vestman Antonsen. De har tidligere vandret sammen i Italia, men sykkelferie er nokså nytt for begge to.

 – Det å kunne kombinere litt fysisk aktivitet med sol, bading og god mat og drikke sammen med andre trivelige folk, ser jeg virkelig på som det gode liv, og det skal bli morsomt å teste! Jeg valgte å ta med Sophie fordi vi deler den samme lidenskapen for å reise og fryder oss over de samme tingene når vi er på reise. Og ikke minst trives vi veldig godt sammen. 

Venninne Kari og Sophie har vært på flere ferier sammen, og gleder seg til å teste sykkelferie sammen for første gang. Foto: Privat

Venninne Kari og Sophie har vært på flere ferier sammen, og gleder seg til å teste sykkelferie sammen for første gang. Foto: Privat

Turen er arrangert av Jomfrureiser, som spesialiserer seg på turer kun for damer, og damene kan vente seg et program fullspekket av fine opplevelser, steder og god mat og drikke. Turen starter i Split der de skal mønstre på båten som blir base for den kommende uka. Derfra seiler de videre til øya Brac, for den første idylliske sykkelturen. I løpet av turen går ferden videre til øyene Hvar, Korcula og Mljet, samt Peljesac-halvøya og Omis på fastlandet.

– Dette blir gode minner å ta med seg når høstmørket og vinterkulden etter hvert kommer sigende. Også øyhopping i tillegg, da!  Det må jo bare bli bra, sier Kari. 

Vi gleder oss til å sende jentene på tur, og til å motta både tekst og bilder fra sykkelsetet i Kroatia.

Turen går fra 2.–9. september, så følg med på våre bloggsider på nettsiden, @magasinetreiselyst på Instagram og Facebook/Reiselyst for å følge turen underveis.

Turen arrangeres i samarbeid med Jomfrureiser. 

ALT OM VÅRE TESTREISER
TILBAKE TIL HOVEDSIDEN