Se og gjøre

Tanja Holmen Portrett
Reiselivsdirektør Tanja Holmens gir sine beste tips til Trondhjemsbesøket.

Nidarosdomen er et must for alle besøkende til byen! Opplev de skjulte rommene og tårnet. Denne historiske perlen er det bankende hjertet av byen, og verdens nordligste gotiske katedral er et arkitektonisk mesterverk. Eller ta en tur til Torvet som minner mest om en italiensk piazza. De aktive kan oppleve byen i kajakk eller SUP (www.trondheimkajakk.no) fra Nidelva. En virkelig unik måte å se byen på. Trondheim har også blitt den beste sykkelbyen i Norge. De siste årene har skiltede sykkelruter og egne sykkelfelt inntatt byen og det er et absolutt must å leie en sykkel (bysykler er tilgjengelig i hele sentrum). Sommer som vinter, Bymarka i Trondheim leverer! Et nettverk av stier, flere bade- og fiskevann, fjelltopper med utsikt og flere betjente hytter som tilbyr fersk bakst og forfriskende drikke. Sist men ikke minst, Bakklandet! Den koselige bydelen med de smale brosteinsgatene og fargerike små trehusene.

Bakklandet
Ta en hyggelig gåtur blant Bakklandets fargerike hus. Foto: Istock

Fra sentrum kan du krysse ikoniske Gamle Bybro for å komme dit. Et fotostopp av den fantastiske bryggerekka fra broen hører med! Antikvariatets intime atmosfære byr på konserter og kulturelle happenings, spis lunsj i unik atmosfære hos Baklandet Skydsstasjon eller sjekk ut NB6 (som er bydelens nye vinbar.

Restauranter

Matrett
Credo, nylig kronet med èn michelinstjerne, byr på en uforglemmelig matopplevelse. Foto: Credo

Trondheim har blitt foodie-hovedstaden i Norge og har nylig fått tre Michelin-stjerner! En matopplevelse man ikke kan gå glipp av er Michelin stjernerestauranten Credo, som drives av kokk Heidi Bjerkan og som endrer menyen daglig etter hvilke lokale råvarer de har tilgjengelige. Hvis man er ute etter noe litt mer enkelt og rimelige, prøv Credos søsterrestaurant Jossa som ligger ved siden av. Bula Bistro (har et rebelsk kjøkken som gir deg en unik opplevelse uten meny! Spontan Vinbar har et hipt og lekent konsept skapt av en lidenskap for kvalitetsmat og vin. Speilsalen på Britannia er ulikt noe annet i byen, omgitt av vakre speil som minner om en elegant ballsal. Med en meny inspirert av hele verden, serverer Kraft Bodega mat med en liten dose humor. Hos Sellanraa Bok & Bar er bærekraft og kortreist mat prioritert. Michelinrestaurant Fagn er en smakfull, kreativ og litt nostalgisk opplevelse du ikke vil glemme. Og To Rom og Kjøkken var i forkant av restaurantscenen med stort fokus på lokale råvarer av høy kvalitet. 

Uteliv

Bartender Britannia Bar
Smakfulle cocktails serveres på blant annet Britannia Bar. Foto: Jarle Hagen

Britannia Bar er en tidløs, sofistikert og elegant – samtidig komfortabel og sosial bar som setter en ny standard når det kommer til cocktails. Raus er en cocktailbar som spesialiserer seg på klassiske og moderne cocktails og har vunnet flere priser innen norsk cocktailkunst. Lokal Barer en koselig oase med nydelige drinker midt i byen, prøv signaturdrinken med trøndernavnet «Strandknollj». For ølfantasten, ta turen til ØX Taproom på Torvet for et stort utvalg håndverksøl fra lokale produsenter blant annet deres eget bryggeri. Vil man videre inn i Trondheimsnatten er utestedet Tyven (et stalltips for en funky kveld på byen. DJ’er, band og artister fra hele verden kommer hit.  

Interiør fra Tyven
På Tyven kan du ta en fuktig natt på byen og oppleve DJ’er, band og artister fra hele verden. Foto: Jarle Hagen
Gatekunst i byen
Gatekunst i byen. Foto: McKenna Starck

Shopping

Livid Jeans & Livid Vintage er et hipt livsstilskonsept med fokus på klær som byr på solide håndverksprodukte, og håndsydde jeans. Sjekk også ut vintagebutikken i underetasjen. Shine Boutique er en elsket konsept- og motebutikk som har holdt på i snart 20 år i byen. Med et enormt merkeutvalg til både herre- og dame er Retro et must for den moteinteresserte! Carma (har håndplukkede merkevarer fra kjente og kvalitetsbevisste designere. Prisløs er en fargeklatt av en butikk med håndplukkende vintage- og secondhandplagg fra ulike tiår og land. Som et lekent ekstra, så er historien til de forskjellige plaggene ofte skrevet på. Prisløs driver også med design, redesign og klesfiksing. 

Clarion Hotel Brattøra
Bo sentralt på Clarion Hotel Brattøra. Foto: Nordic Choise Hotels

Overnatting

På havna ligger Clarion Hotel Trondheim på Brattøra i kort gangavstand fra sentrum. På taket ligger det som kanskje er en av Norges beste skybarer med panoramautsikt over fjorden, Fosenalpene og byen. Norges eneste femstjerners hotell Britannia Hotel åpnet igjen dørene i april 2019 etter en flerårig renovering. På Scandic Nidelven.bør du sette av god tid til frokost, for hotellet kan flotte seg med tittelen «Norges beste hotellfrokost» 13 ganger! Thon Hotel Prinsen er et nylig renovert og fargerikt hotell som åpner i sentrum i september med gode priser.

LYST TIL Å FÅ NY REISEINSPIRASJON RETT HJEM I POSTKASSA? ABONNER PÅ MAGASINET REISELYST HER!
TILBAKE TIL HOVEDSIDEN