TING Å GJØRE

Klesdesigner og guide Amalaya Meira (29) deler sine beste tips til Williamsburg. Foto: Like a Local Tours

Markedet Artists and Fleas finner sted hver helg på 70 North 7th St. Her bugner det av lokale designere som selger alt fra bohemsk mote til bearbeidede vintageplagg. Likealocaltours.com har bl.a. en guidet tur med fokus på bærekraftighet og mote, som inkl. et stopp her. Gå en tur over Williamsburg Bridge for vakker utsikt mot både Brooklyn og Manhattan, du kan også ta turen over broen på sykkel – en perfekt måte å føle litt på byens tempo. For en grønn oase bør du sjekke ut McCarren Park, hvor det også er bondens marked søndag morgen. Domino Park er en ny offentlig park langs revitaliserte Williamsburg Waterfront, med solstoler, kunst og en fargerik utendørs tacosjappe.

Artists & Fleas. Foto: Stedet

MAT OG DRIKKE

Spis godt og «grønt»! Foto: Like a local tours

Shanti Shack er en vegetarisk farm-to-table restaurant, som serverer deilig frokost, lunsj og fantastisk juice. Eieren bruker kun lokale ingredienser og har ny meny hver dag. På Cerveceria Havemeyer har de fantastisk Happy Hour med Margaritas og guacamole! OddFellows ble startet av et lokalt Williamsburg-par og serverer kreativ iskrem med morsomme smaker, som kan nytes med både øl, vin og bobler. Lucky Dog er en vennlig nabolagsbar hvor du vil møte ekte Williamsburg-karakterer og deres firbeinte venner. Her er det også ofte livemusikk! For gourmet, besøk en av restaurantene til Missy Robins – Lilia og Misi, som er anbefalt i Michelinguiden.

The WIlliam Vale. Foto: Hotellet

BÆREKRAFTIG SHOPPING 

Ggrippo Art+Design er både en bærekraftig klesbutikk, kafé og et designatelier. Soft Opening er en blanding av galleri og blomsterbutikk. Williamsburgs store stolthet Mast Brothers Chocolate selger deilig økologisk «bean to bar» sjokolade, hvor sjokoladepapiret er dekorert av lokale kunstnere.

Bærekraftig shopping. Foto: Like a local tours
Kul gatekunst preger bybildet i Williamsburg – gå på oppdagelsesferd! Foto: Like a local tours

Designeren som driver Line and Label er et godt eksempel på nabolagets gründerånd! Mange av klærne hun selger er lagd i butikken, og hun selger også mitt bærekraftige klesmerke Amalaya. Loren er en inspirerende jeansbutikk, hvor du kan få olabukser skreddersydd til din kropp. Mother of Junk er et slags loppemarked som selger alt fra teservise til rare fotografier. Upstate Stock er et kaffehus i tillegg til å selge NYC-produserte produkter – fra kokebøker til potter og klær.

OVERNATTING 

Wythe Hotel har kul dekor, takterrassebar, bra restaurant og utmerket beliggenhet ved McCarren Park, fra kr 2500. The William Vale er et fantastisk luksushotell, fra kr 4200. Det finnes også mange gode alternativ på AirBnb  – mange med egne takterrasser! 

LYST TIL Å FÅ NY REISEINSPIRASJON RETT HJEM I POSTKASSA? ABONNER PÅ MAGASINET REISELYST HER!
TILBAKE TIL HOVEDSIDEN