Innfødte Jan Valenta (39) er guide for turselskapet Taste of Prague. Foto: Privat (tasteofprague.com)

Innfødte Jan Valenta (39) er guide for turselskapet Taste of Prague. Foto: Privat

Se og gjøre

Praha er en kunstby! St. Agnes-klosteret kan fort havne under radaren, men her holder Nasjonalgalleriets svært vakre samling av middelalderkunst hus. Mange hopper over nasjonalmonumentet på Viktov-høyden, men det lille militærmuseet (vhu.cz) som ligger nedenfor er verdt å få med seg. Teknisk museum er populært blant både barn og voksne. Ellers er både Karlsbroen, St. Vitus-katedralen, Borgen og gamlebyen høydepunkt som er verdt å få med seg. På broen spilles det også ofte opp til tradisjonell dans i sommermånedene!

Agnesklosteret. Foto: National Gallery in Prague

Agnesklosteret. Foto: National Gallery in Prague

Spise

Eska. Foto: Karlin Snidane

Eska. Foto: Karlin Snidane

Start dagen med champagnefrokost på Café Savoy. Her får du også byens beste venecek-kake! For en klassisk tsjekkisk lunsj eller middag, ta turen til bistroen Next door. Gå for andeconfit eller lokale svickova; begge smelter i munnen. Eska i det populære Karlin-distriktet, kom i fjor med på Bib-gourmand-lista for sine tradisjonelle retter med moderne tvist. Nyåpnede Kantyna er et kjøttmekka! Gå for biff tartar, schnitzels og pulled pork i den ene delen av den tidligere banklobbyen og en frisk pilsner i den andre. Smaken av Asia kan du også få: Kombinasjonen av ingredienser fra Vietnam og tidligere Nobu-kokk Paul Days vidd gjør smaksmenyen hos Sansho til en vinner.

Café Savoy Foto: Café Savoy

Café Savoy

Drikke

For frisk pilsner og den beste ølhall-atmosfæren bestill middag på Lokàl Dlouhààà. Er du ute etter craft beer får du det på Pivovarsky klub, uten anmasende hipstervibber på kjøpet. Det sies at den beste tsjekkiske vinen er øl, men du vil nok også like tsjekkisk vin servert i den slående vakre vinbaren Bokova. Er du mer glad i drinker, finner du himmelen hos Parlour.

Gamlebyen. Foto: Istock

Gamlebyen. Foto: Istock

Du kan trenge en god kaffe morgenen etter: Det får du på Muj salek kavy i Karlin-distriktet og på Onesip Coffee i gamlebyen.

Cihelna. Foto: Kristina Hrabetova

Cihelna. Foto: Kristina Hrabetova

Shoppe

Praha preges av et blomstrende designmiljø, så sørg for å sjekke ut noen av disse framfor å bare gå i internasjonale butikker: Timoure et Group er lokale motedesignere med to butikker i gamlebyen (Teg1 og Teg2). Noe av det beste fra unge og lovende mote- og smykkedesignere samles under takene hos Kurator og Debut Gallery, som har et større utvalg. For garantert gatekred kjøp med et par kule Botas 66 sneakers, som var de eneste av denne typen fottøy å få tak i under kommunismen. Nå er de superheite! For slående vakkert bøhmisk krystall og glass er Cihelna Concept Store stedet. Og ja, de sender det du skulle få lyst på.

LES FLERE STORBYSAKER HER
TILBAKE TIL HOVEDSIDEN