Mette Presthagen bor i New York - og digger Brooklyn. Foto: Privat

Mette Presthagen bor i New York – og digger Brooklyn. Foto: Privat

På bloggen www.latenightsnack.net deler hun tips om et storbyliv utenfor det som oftest blir vist på tv. Som flere andre har hun trukket Brooklyn tett til sitt bryst og gir oss her noen tips til den stadig mer populære bydelen i sørøst.

Her sover du best

– Kast ikke bort penger på svindyre (og dårlige!) hotelløsninger rundt Times Square og Central Park. Sjekk heller ut Airbnb og bo som en lokal – i leiligheten til en lokal. Her finner du alt fra luksus til «kott», akkurat der du vil.
I byen som aldri sover vil du nok ikke ligge og dra deg lenge du heller, så tenk lokasjon! Williamsburg, Greenpoint, Carroll Gardens og Bushwick er gode Brooklynområder.Og om du ønsker deg Manhattan, så kom deg i det minste ned til sjarmen i West Village, Nolita, Lower East og East Village.

Dette må du gjøre

– Mine favorittaktiviteter i New York er enkle: Spise, drikke og utforske; og selv etter to år i byen oppdager jeg fortsatt nye steder hver eneste dag. Så ta beina fatt – det er den beste måten å bli kjent med byen og alle områdene på. (Eller lei en CitiBike i 24 timer for $10!).
Brooklyn er stort, det er New Yorks største bydel, og ville vært USAs fjerde mest befolkede om det hadde vært en egen by! Så ta for deg ett område av gangen. Begynn for eksempel i Greenpoint og Williamsburg, og beveg deg nedover mot Brooklyn Heights, Fort Greene og Prospect Park, eller innover til «up- and-coming» Bushwick.

Utsikt fra Brooklyn Heights. Foto: Mette Presthagen

Utsikt fra Brooklyn Heights. Foto: Mette Presthagen

Her må du spise og drikke

Newyorkerne spiser brunsj som ingen andre – og helst med mimosa (champagne og appelsinjuice) å skåle med. Mens Five Leaves i Greenpoint er kjent for sine marokkanske egg, trøffelfries og lange ventekøer, byr Beco på brasilianske vibber, prix-fix-meny og ananas-mint caipirinha til helgekosen. Se også etter en umerket tredør på Manhattan Avenue for bakgården og baren bedre kjent som No Name Bar (Adr. 597 Manhattan Ave). Helt nede i kjelleren gjemmer det seg også et hemmelig kjøkken der ramen-nudler blir solgt fra et hull i veggen.

I Williamsburg
vil du nødig gå glipp av matmarkedet Smorgasburg på lørdager nede ved elvefronten, eller Traif til middag, som byr på avslappet gourmet til en latterlig billig penge. Sjekk også ut Dokebi for sosial hygge og koreansk bbq. Bozu byr på sushi og asiatiske fusion-retter. Terrassen på Wythe Hotel er perfekt for Prosecco med utsikt. Brooklyn Bowl er fin for fest og bowling, og Surf Bar har eksotiske drinker, innendørspalmer og sand mellom tærne. Spis pizza med hipsterne på Roberta’s i Bushwick og dans av deg osten på The Woods i etterkant.

Nede i Fort Greene vil du bestille cubansk sandwich, grillet maiskolbe og frozen margharitas i bakgården på Habana OutpostGjør du dette på en søndag får du utekino på kjøpet.

I Brooklyn Heights kan du spise økologisk og godt på Siggy’s Good Food, gå langs elven i Brooklyn Heights Promenade, og spise iskrem på Brooklyn Ice Cream Factory.

Og sett av en dag til piknik i harmoniske Prospect Park; du vil ikke tro at støyet på Manhattan kun er noen få minutter unna.

Tilbake til hovedsiden