Venninnene Tracy Wallace og Sharon Budden forelsket seg i Hvar, og drømmer om å dra tilbake. Foto: Ida Anett Danielsen

Solen speiler seg i det turkisblåe vannet og glitrer i takt med store yachter og seilbåter som ligger side om side i havnen. Langs promenaden rusler fjonge damer i stiletthæler og fargerike kjoler forbi, mens en gjeng lokale, eldre herremenn skravler og ler på en av havnas uteserveringer. I Hvar by er det liv og røre hele sommeren.

LES OGSÅ: SEILFERIE I KROATIA

Tutti frutti

Hvar er en av Kroatias mest populære ferieøyer, og er den kroatiske øya med flest soltimer i året. Om ikke det er grunn nok, byr også Hvar på en av landets mest livlige byer, Hvar by, med en yrende havn, torget Pjaca og St. Stefanskatedralen med sitt høye klokketårn.

Innlandet er preget av grønne åser, olivenlunder og lavendelenger, og det er flust av lokale vingårder man kan besøke. I området rundt kulturlandskapet Stari Grad-sletten, som i 2008 ble oppført på Unescos verdensarvliste, dyrkes det vin og oliven på samme måte som man har gjort i tusenvis av år. Og det blir det god vin av!

Men det er fest og moro Hvar kanskje er mest kjent for, og i sommermånedene er partyfaktoren høy. Den hotteste strandklubben ligger på Carpe Diem Beach, en kort båttur fra Hvar by, mens den beste loungestemningen finner du på Hula Hula Bar, ca. 10 minutter gåtur fra sentrum. Ellers er det bare å slå seg ned på en av de mange stedene langs havnen.

FLERE SAKER FRA KROATIA

For alle

For selv om glamourfaktoren er høy trenger man ikke å være superstjerne for å feste med fiffen. For Hvar er en gjestfri stjerne, som også passer for folk flest. På en koselig utebar langs havna sitter de to venninnene Tracy Wallace (58) og Sharon Budden (55) i fargerike kjoler og skåler i takt med solen som dupper ned i horisonten og legger et rosa teppe over byen.

I havnen i Hvar legger både store og små yachter og seilbåter til, og er en av de mest populære gjestehavnene i Kroatia om sommeren. Foto: Ida Anett Danielsen

– Vi kom hit på dagstur med båt fra Zagreb, men nå vurderer vi å forlenge ferien så vi kan bli her litt til, ler Tracy.

– Ja, det er jo helt nydelig her, sier Sharon, før de begge tar en stor slurk champagne.

– Skål! 

LYST TIL Å FÅ NY REISEINSPIRASJON RETT HJEM I POSTKASSA? ABONNER PÅ MAGASINET REISELYST HER!
TILBAKE TIL HOVEDSIDEN