Du har helt sikkert hørt om Seychellene, men vet du egentlig så mye mer enn at du finner noen av verdens beste strender her?

Greit; strandliv er garantert en av hovedgrunnene til at du vurderer å reise til det varierte øyriket øst for Afrika. Men Seychellene har overraskende mye å by på. Grønne palmeskoger, turkisblått hav og ikke minst en humørfylt lokalbefolkning med uendelig mye sjarm. Nyt late dager som nygift på den luksuriøse resorten. Sjekk ut den fargerike verden under vann. Slapp av litt mer. Eller hva med en spennende fottur i vakker, frodig natur?

Så da er spørsmålet hvilken øy du skal velge. De fleste bor på Praslin, Mahé eller La Digue. Praslin er øya for romantikk og natur. Her har selv skogen en erotisk undertone: Den UNESCO-vernede regnskogen inneholder blant annet Coco de Mer-palmen, hvis kokosnøtter er formet som en kvinnes underliv – og hanntreets blomster ligner passende nok på mannens edlere deler.

Ving, Mantareiser og Paradisreiser har Seychellene i sitt turprogram. Foto: La Reserve

Ving, Mantareiser og Paradisreiser har Seychellene i sitt turprogram. Foto: La Reserve


Den verdensberømte stranda Anse Source d’Argent på La Digue er en ypperlig ramme også for et eksotisk strandbryllup.
90 prosent av de 81 000 innbyggerne på Seychellene bor på hovedøya Mahé, og denne har det meste fra action til romantisk strandliv. Livet går sakte på Seychellene, men smilene sitter løst over alt hvor du går.

Høydepunkt

1. Granittøya La Digue. Seychellenes fjerde største granittøy, La Digue, er kanskje den vakreste øya av dem alle. Gå ikke glipp av stranda Anse Source d’Argent.

2. Dyreriket Curieuse. Tre kilometer lange Curieuse er kjent som tidligere oppholdssted for spedalske, og for sine mange kjempeskilpadder. I dag er den naturreservat og et fint dagsturmål.

3. Action på Mahé. I september og oktober kan du snorkle med den gigantiske hvalhaien her. For landkrabber og fotturentusiaster er nasjonalparken Morne et landlig alternativ.

Les også:

Barfotluksus på Maldivene
Mauritius – Variert og vakkert
TILBAKE TIL HOVEDSIDEN