Mauritius består av én større hovedøy, omringet av flere små øyer. Som toppen av en vulkan sunket i havet, er geografien variert. Krater, vulkanske innsjøer, bratte fjellsider og imponerende fossefall er naturlige attraksjoner. Men de fleste som har vært på øya snakker varmest om gastronomi og usedvanlig god service: Mauritius passer for alle – her finner du alt fra sol og strandliv til shopping og aktive turer i fjellet.

Mat og drikke smaker like bra som det ser ut. Foto: Ronny Frimann

Mat og drikke smaker like bra som det ser ut. Foto: Ronny Frimann

Slettelandet i nord og grønne fjell på motsatt side i sør gjør at det hele kan minne litt om tropiske paradis sør i Stillehavet. Black River Gorges nasjonalpark er den eneste nasjonalparken, og et must for den som er glad i dyreliv og natur. Skog- og fjellområdet byr på variert fauna og planteliv. Til sammenligning med andre klassiske bryllupsreisedestinasjoner er nærkontakten med lokalbefolkningen mer naturlig.

Øya er multikulturell, og sporet av nederlandske, franske og britiske kolonister er tydelig. Samtidig er hovedvekten av kulturen hinduistisk, og fargerike templer skaper en vakker og harmonisk atmosfære over hele øya som går under navnet «Den grønne smaragden».

Høydepunkt

1. Strandliv. Det er mulig å reise til Mauritius på lavbudsjett. Men du vil neppe angre dersom du investerer noen ekstra tusenlapper i et luksuriøst hotell på stranda, for eksempel Belle Mare.

2. Fottur i fjellet. Nasjonalparken Black River Gorges er et glimrende område for fugletitting og fotturer, om du trenge et aktivt avbrekk fra strandlivet.

3. Fest med fiffen. Grand Baie i nord er kjent som Mauritius sin variant av St. Tropez. Det betyr eksklusive butikker, gode restauranter og bredt utelivstilbud.

Les også:

Barfotluksus på Maldivene
Perlekjedet Seychellene