Slapp av i en hengekøye ute i vannet på Sandals private øy. Foto: Mari Bareksten

– Jeg har alltid hatt en drøm om å dra til Bahamas. Og det er enda finere i virkeligheten enn jeg har sett på bilder, sier Tyler Chafee (28) storfornøyd og ser bort på kona Kira (30) som er godt i gang med å ta på seg både snorklemaske og svømmeføtter.

Det nygifte paret har sjekket inn på det eksklusive parhotellet Sandals utenfor Nassau på øya New Providence, og har satt av morgenen til å utforske livet under havoverflaten.

For det er hit man kommer for verdens klareste vann – med opptil 60 meter sikt.

Det hevdes at hvis man studerer jordkloden fra verdensrommet, er det faktisk mulig å skimte de mest turkise partiene rundt øyene på Bahamas. Da er der kanskje ikke så rart at historikere tror at navnet Bahamas kommer fra det spanske ordet for lavvann, bajamar.

Strendene på Bahamas er enda finere i virkeligheten! Foto: Mari Bareksten

Vannet er krystallklart og rundt oss svømmer fargerike papegøyefisk, elegante rokker og søte skilpadder. Bahamas er en drøm både over og under vann.

LES OGSÅ: KARIBISKE KEYS

Romantikk i paradis

Palmene på stranda passer perfekt som parasoll. Foto: Mari Bareksten

Den populære øystaten har lenge vært et yndet reisemål for par på bryllupsreise, og omgivelsene på Sandals er som skapt for ferierende turtelduer.

Her blir vi møtt av blide butlere, roseblader på sengen og alle solstolene nede på stranden står i par. En kort båttur fra strandhotellet ligger hotellets egen paradisøy, med en postkortvakker strand og hengekøyer mellom påler ute i vannet. Der er det også en utendørs spaavdeling som tilbyr parmassasjer med karibiske oljer i deilige cabanas kun et sandkornkast fra stranden.

Om kvelden venter romantiske hummermiddager under glitrende stjerner, mens bølgene slår inn mot strandkanten. Det er som at kjærlighetsguden Amor har vært på besøk og gitt fra seg oppskriften på verdens mest romantiske sted.

LES OGSÅ: 10 PRIVATE ØYER DU KAN LEIE

Kjæresteparhotellet Sandals Emerald Bay er forbeholdt romantikerne! Her er det verken single eller barn og bassenget har samme turkise farge, som havet utenfor. Foto: Mari Bareksten

Øy på øy

På Bahamas er det stor sjanse for å få et møte med en flamingo eller to! Foto: Mari Bareksten

Bahamas strekker seg som et perlekjede utenfor kysten av Florida og består av mer enn 700 øyer og hele 2000 holmer omkranset av grunt og klart vann.

Her finnes det en øy for alle. Mens dykkerne vil elske Andros og Grand Bahama Island, er grønne Inagua øya for økoturisten. Med over 80 000 flamingoer er det stor sjanse for å komme tett på landets knallrosa nasjonalfugl, spesielt ved Lake Rosa.

De historieinteresserte vil sette pris på øya San Salvador og punktet der Christopher Columbus ankom i 1492 i den tro at han var vel framme i India. Et viktig øyeblikk i verdenshistorien, og starten på eventyrerens oppdagelse av «den nye verden».

Øygruppen The Exumas anses for å være den vakreste, mens Nassau og Paradise Island (som er tilknyttet Nassau med bro) er der de aller fleste turistene samles, siden det er her de store cruisebåtene anløper.

LES OGSÅ: GULT ER KULT

På Paradise Island er alle strandhusene i pastell. Foto: Mari Bareksten

Shaken av Bahamas

I den fargerike hovedstaden Nassau venter karibiske vibber og smakfulle opplevelser. Foto: Mari Bareksten

Med pastellfargede bygninger, pirathistorier, spennende kunstmuseer og smakfull mat er Bahamas´ hovedstad Nassau en fargeklatt av en by. Derfor er det synd at mange kun opplever den på en dag som cruiseturist. Da går man glipp av mye. Den lille karibiske hovedstaden er øyrikets gastronomiske senter og bugner av smakfulle høydepunkt, og for å få hjelp til å finne frem til de aller beste blir vi med på guidet mattur med Tru Bahamian Food Tours.

– Nå skal dere spise byens beste bahamanske mat, sier guiden Tavette Darville (27) og viser vei til Bahamian cookin’.

På menyen står blant annet innmaten i et konkylieskjell, «conch», som er den aller mest kjente ingrediensen i det bahamanske kjøkken. I tillegg til å være en lokal spesialitet er det også et afrodisiakum med kallenavnet «bahamsk viagra». Den tilberedes på flere måter, men vår favoritt er når den serveres i syrlig ceviche-stil med lime, tomat, appelsin og chili.

Nassau har noe for alle. Bli for eksempel med på fargerik kunstvandring! Foto: Mari Bareksten

Den smakfulle vandringen fortsetter med prøver av både «peas n´rice», sjokoladepraliner, karibisk romkake og hjemmelagd kokosgelato. Bahamas smaker skikkelig godt!

Exuma Blue

Det er lite som slår en helt fersk kokosnøtt i disse omgivelsene! Foto: Mari Bareksten

Selv om Nassau og Paradise Island er et naturlig sted å starte Bahamasferien bør man også reise til en av de andre øyene, hvor det er langt færre turister og hvor man får strendene helt for seg selv.

40 minutter med fly fra Nassau ligger øygruppen The Exumas, med øystatens vakreste strender og vann så turkist at du tror det er tull.

– Velkommen til paradis, sier bartender Tamara Gibson (30) da vi ankommer luksushotellet Grand Isle Resort og server oss en knallblå velkomstdrink.

Den heter «Exuma blue» og er like turkis som havet vi ser fra bassengbaren.

Ved bassengkanten serverer bartenderne også leskende kokosnøtter som de henter rett fra palmene, mens kjøkkensjef Renauldo Cookley (32) disker opp med smakfulle retter som grillet hummer med mangosalsa og fisketaco med «dagens fangst».

Bahamas´ svømmende griser har fått mye oppmerksomhet på sosiale medier de siste årene. Andrew og Brittny Mueller (25) valgte Bahamas som reisemål på bryllupsreisen på grunn av de lyserosa svømmerne. Foto: Mari Bareksten

Den kritthvite stranden Emerald Bay ligger kun et par trappetrinn unna strandhotellet, som tidligere har hatt kjendiser som Kim Kardashian, Beyoncé og Jay Z på besøk.

DEN ULTIMATE THAILAND-REISEN

Lyserosa kjendiser

Eksotiske dyr og vakre omgivelser i skjønn harmoni! Foto: Mari Bareksten

I det siste har også øygruppen blitt kjent for mer enn sine flotte strender og turkise vann.

– Don´t bring back any bacon, sier guiden Marvin Rolle (24) med en lovnad om at gjestene vil bli kroppsvisitert med bacondetektorer ved båtturens ende.

Det er selvfølgelig tull, men at vi er på vei i speedbåt til en øy som kalles Pig Island er ingen spøk. Bahamas´ svømmende griser har fått mye oppmerksomhet de siste årene og de lyserosa sjarmtrollene har blitt et av øystatens viktigste trekkplaster.

En dagstur med båt til de grisete strandløvene inneholder også flere snorklestopp, og muligheten til å svømme med både haier og rokker. I tillegg skal vi ha badepause på en øde sandbank.

Bahamas´ hovedstad Nassau er en fargeklatt av en by. Foto: Mari Bareksten

– En av mine største drømmer er å svømme med grisene, sier Brittny Mueller (25) og ser bort på ektemannen Andrew (25).

Grand Isle Resort på Great Exuma er eksklusivt og avslappende. Foto: Mari Bareksten

Bryllupsreisen ble lagt til Bahamas ene og alene på grunn av grisene. Spenningen er derfor stor når vi nærmer oss paradisøya White Bay Cay, alias «Pig Island».

VINTERENS 17 BESTE PAKKEREISER
LES OGSÅ: VERDENS RARESTE MAT

Grisebra strandferie

Det verserer mange historier om hvorfor to små paradisøyer ble til to grisebinger. Noen forteller om et piratskip som sank, og griser var de eneste som klarte å svømme i land. Eller kanskje det var en grisebonde som manglet plass, og skulle slakte dem etter at de var feite og fine fra late dager på stranda. Men sånn ble det ikke. Grisene ble en turistmagnet, og bonden fikk visstnok betalt for at de skulle få leve.

Kjøkkensjef Renauldo Cookley (32) på luksushotellet Grand Isle Resort på Exuma serverer spennende retter fra havet. Foto: Mari Bareksten

En liten søt gris med det passende navnet Pinky kommer svømmende bort med en gang Brittny har gått ut i vannet, etterfulgt av noen større purker.

Grisene er kanskje de største kjendisene på Bahamas, men dyrelivet er rikt og byr på mange spennende opplevelser. Foto: Mari Bareksten

Og heldiggrisen Babe skuffer ikke.

– Det er ikke hver dag en svømmer med griser i paradis, sier hun.

Heldiggrisen Babe er altså ikke den eneste som er svinaktig fornøyd med strandlivet på Bahamas. Et fargerikt og eksotisk reisemål hvor selv svømmende griser kan oppfylle en drøm.

LYST TIL Å FÅ REISEINSPIRASJON RETT HJEM I POSTKASSA? ABONNER PÅ MAGASINET REISELYST HER!
TILBAKE TIL HOVEDSIDEN