I en fargerik bod på stranda Anse Sourse d'Argent lager Danick Niole verdens beste fruktsmoothie. Foto: Ronni Frimann

I en fargerik bod på stranda Anse Sourse d’Argent lager Danick Niole verdens beste fruktsmoothie. Foto: Ronni Frimann

– Det eneste jeg ikke liker, er alle de elektriske bilene, sier Richard Rose (29), og sikter til åtte biler som får lov til å kjøre rundt på øya med forsyninger og gjester til hotellene.

Han er født og oppvokst på la Digue, og frakter turister rundt i en oksekjerre. Det passer øyas image mye bedre.

 

Verdens vakreste strand

Richard henger i en smoothiebar på stranda, som får tankene til fargerike Karibia. Reggaerytmer rykker i dansefoten, og bak baren putter Danick Niole (24) de ferskeste fristelser ned i det som skal bli vår nye energidrikk.

Foruten de åtte elektriske bilene, er raskeste fremkomsmiddel på La Digue tohjuling.

Hver morgen strømmer et båtlass turister til øyas havn, der sykkelutleiene har store lagre av doninger med mykt sete og kurv til strandhåndkleet.

Med et nyervervet kart i hånden, er det bare å legge ut på tur. Kartet hadde vi vel strengt tatt ikke trengt – selv om det er den tredje største øya er den bare 10 kmv, rundt 2 x 5 km og ikke vanskelig å navigere.

Så tar det da heller ikke mer en 15 minutter før vi er ved dagens første, og for mange siste, stopp: den vakre stranden Anse Sourse d´Argent, som utallige ganger er kåret til verdens vakreste. Veien inn hit går gjennom Union Estate, en etterlevningen av en kokosplantasje, der det i dag dyrkes vanilje og ellers ikke så mye annet.

Perlekjedet Seychellene

 

Funnet sitt paradis

“Alle” på La Digue sykler, enten det er turister, lokale eller innflyttere som de slovenske turtelduene Julien Polanyi (49) og Zuzana Hargasova (29).

– Vi var her på ferie i fjor sommer, og vakrere sted har jeg aldri sett, mener Julien.

Jeg har reist verden rundt i jobben min, men La Digue slår alt. Da vi kom hjem fra ferien gikk alt veldig fort, og vi flyttet tl Seychellene for tre måneder siden. Nå bor vi her, og dette er paradis, mener de to, som lever øylivet til det fulle.

Nesten hver eneste dag er de på stranda.

Den selvsamme stranda vi vandrer på nå, som trekker turister i hopetall. Grand Anse og Anse Sourse d´Argent er mange ganger kåret til verdens vakreste strand.

Hvilken som skinner best, er vel en smakssak.

Slovenske Julien Polanyi(49) og Zuzana Hargasova (29) forelsket seg sånn i La Digue på ferie i fjor, at de like gjerne har flyttet hit. Foto: Ronny Frimann

Slovenske Julien Polanyi(49) og Zuzana Hargasova (29) forelsket seg sånn i La Digue på ferie i fjor, at de like gjerne har flyttet hit. Foto: Ronny Frimann

Julien og Zuzana forlot komfortable liv i Slovenia, og lever nå langt enklere her på La Digue.

– Jeg var lei av å jobbe så mye, jeg hadde 4-5 biler og for mye komfort. Nå er det endret, og det er vidunderlig. Her lever vi mye enklere og mer spontant! Og det er overhodet ikke kjedelig. Folk er kjempehyggelig, vi har fått nye venner, og spiser god og sunn mat. Her savner vi ingeting, slår de fast.

Alt du må vite om Seychellene

Rolig liv

– Jeg liker at det er stille, at du klokken seks bare ser et par stykker som sykler hjem fra jobb, sier Richard.

– Ukedagene er stille, da chiller jeg med kjæresten. Vi har ikke tv. Så jeg er 29 år og har fire unger – fordi det ikke er noe å gjøre om kvelden, sier han og ler.

Når kvelden kommer, drar også de fleste turistene hjem, enten det er til naboøya de er på utflukt fra, eller hotellet de skal spise middag på.

La Digue er en rolig øy. Foto: Ronny Frimann

La Digue er en rolig øy. Foto: Ronny Frimann

Og enda så stille det er, synes Richard det er mer hektisk enn før:

– Livet her på øya er veldig bra, men det endrer seg sakte, sakte. Som dette med bilene. Jeg håper at vi i fremtiden ser at livet før var bedre enn det vi har nå, med mer kommersielt og business.

Klokkene ringer for Askepott.

Tilbake til hovedsiden