Atle Pettersen (29) er artist, låtskriver og programleder, bl.a. kjent fra Beat for Beat på NRK. Han er i år aktuell med sin egen juleturné «Hjem te’ jul», som ble sparket i gang 25. november. 

1. Du er klar for egen juleturné i år! Hvordan blir det?

– Jeg gleder meg veldig! Det blir en nedpå og varm julekonsert med alle de låtene som jeg tror og håper gir folk aller mest julestemning. Jeg er veldig spent, det er jo første gang jeg drar på ut på juleturné, så jeg håper virkelig at folk kommer til å like det.

2. Hva betyr jul for deg?

– Jeg er en person som er veldig glad i tradisjoner, så jeg er ekstremt glad i jul! Det er på en måte den tiden i året hvor jeg klarer å slappe skikkelig av med god samvittighet. Den optimale julen er når jeg reiser hjem til mamma i Skien. Da blir jeg Atle på seks år igjen, og selv om jeg snart er 30 må jeg fortsatt få julestrømpe av mamma. Det blir ikke jul uten!

3. Og sånn ellers, hva slags feriemenneske er du?

– Jeg er vel et klassisk strandmenneske. Jeg reiser alltid til et sted der det er varmt! Jeg kan like å dra til storbyer også, men helst om sommeren. For det må være varmt.. sa jeg det?

4. Hvor reiser du helst på ferie?

– Hvis jeg først reiser så liker jeg å reise langt og gjerne være borte en stund. Type USA eller Thailand.

5. Hva er ditt beste reiseminne?

– Hawaii! Naturen der er helt spesiell, man føler man ser hele verden på ett sted.

6. Og hva med det verste?

– Jeg feiret jul i Thailand for et par år siden, og så ble forloveden min matforgiftet på selveste julaften. Så da satt jeg alene på restaurant og spiste julemiddagen. Og når vi kom til nyttårsaften var det min tur til å bli matforgiftet, så da lå jeg på hotellrommet og hørte på rakettene. Det var litt stusselig.

7. Hvem ville du tatt med deg til en øde øy?

– Det måtte blitt forloveden min. Jeg tror det er det lureste svaret jeg kan avgi.

8. Hva spiser du på julaften?

– Jeg har pleid å spise ribbe, men jeg er litt bitter på familien min for at jeg ikke ble introdusert for pinnekjøtt før jeg var i midten av 20-årene. Det er jo det diggeste i verden!

9. Og hvor i verden finner man ellers den beste maten?

– Der må jeg si Asia!

10. Hvor ringes julen inn i år?

– I år ser det ut som det blir i Oslo, sammen med familien til forloveden min.

LYST TIL Å FÅ NY REISEINSPIRASJON RETT HJEM I POSTKASSA? ABONNER PÅ MAGASINET REISELYST HER! 
TILBAKE TIL HOVEDSIDEN