Snart kler høstfjellet seg i sin mest fargerike drakt, og det begynner å krible i beina. Du vil gjerne til toppen av Galdhøpiggen, gå fra hytte til hytte i Jotunheimen, eller ta den lange turen i Rondane du har drømt i mange år.

Brems!

For skal du få med deg hele familien, kan det være lurt å tenke litt taktisk. Kanskje skal dere ikke opp på den aller høyeste toppen, men heller velge en mindre topp ved siden av? Dessuten finnes det faktisk ganske mange ruter og turer rundt omkring i landet som egner seg veldig godt også for de som ikke har så lange bein.

LES OGSÅ: 10 TIPS TIL SVERIGE I HØST

For eksempel går det tre forskjellige ruter over Romsdalseggen – en av dem spesielt for familier – og i Rondane har flere private hytter gått sammen om å lage en tur der familien går fra hytte til hytte, mens sekkene blir kjørt i forveien. Snakk om luksus!

LES OGSÅ: LUKSUS UTEN SEKK

Derfor er det bare å starte planleggingen, enten dere vil ta en lang tur i høstferien, eller bare benytte litt godvær en høsthelg. Norge har 13 000 fjelltopper – og her hjelper vi deg litt på vei i å velge en tur som passer for hele familien.

God tur!

LES OGSÅ: (NESTEN) TIL TOPPEN AV NORGE