– Lima er i verdenstoppen når det gjelder gourmetrestauranter. Prisnivået er mye lavere enn tilsvarende steder i Europa, men man må ikke spise på de mest eksklusive stedene for å få god mat. En strandrestaurant eller et spisested i fjellene kan være vel så bra, mener Wesseltoft som er bosatt i Lima – og begeistret for millionbyens spisesteder, severdigheter og stemning.

Ceviche er rå fisk marinert i sitrus - og et must i Lima.

Ceviche er rå fisk marinert i sitrus – og et must i Lima.

Spisesteder

Lima har gourmetrestauranter i hopetall. Øverst tårner Central og Astrid y Gaston på henholdsvis 15. og 18. plass på den anerkjente Pellegrinos liste over verdens beste restauranter. Idylliske Huaca Pucllana har masse sjel og kreolsk mat. Malabar er også inne på topp 100 i listen til Pellegrino.

Store deler av Peru er regnskog, så derfor kan det være spennende å spise på Amaz, hvor råvarene er basert på det som finnes i Amazonas .

Restaurant Cala serverer nydelig mat på en topp moderne restaurant rett ut mot Stillehavet på Costa Verde – her får du byens beste Pisco Sour. La Mar er Gastons Acurios sjømatrestaurant med super ceviche. Bortgjemte Arabica i Miraflores serverer meget god kaffe, mens Tanta serverer søte desserter.

Mango er stedet for eksotiske drinker; de har den beste utsikten over havet på LarcoMar. Stikk også innom den gamle klassikeren Haiti en fortausrestaurant som har hatt samme personalstab siden oppstarten i 1964!

Plaza Major - i hjertet av gamlebyen.

Plaza Major – i hjertet av gamlebyen.

Kultur

Kunnskap om inkahistorie og spanske kolonitider er viktig for besøkende. Museo Arqueologica Rafael Larco Herrera er ansett for å være blant verdens beste småskalamuseer – en enorm kolleksjon av gjenstander fra 3000 år gammel pre-inka historie.

Museo Nacional de Arquelogia, Antropologia e Historia del Peru (i distriktet Pueblo Libre) er en reise i Peruansk historie fra 5000 år tilbake og fram til i dag.

Museo de Oro (gullmuseet) har en imponerende samling av historisk edelt metallkunstverk og tekstiler.

På restauranten La Mar får du super ceviche.

På restauranten La Mar får du super ceviche.

Gå ikke glipp av

Plaza Major med Presidentpalasset, Limakatedralen og rådhuset, samt de to klostrene San Francisco og Santo Domingo, er essensielle severdigheter.

Magic Water Park har lys- og musikkshow på kvelden.

Lima har også egen bystrand, hvor surfing er populært.

Kystveien ned til stranda fra den bohemske bydelen Barranco er også interessant, mens det fargerike markedet i Surquilla byr på en eksotisk og smakfull handletur.

Her finner du alt stoff om Peru

Ta også turen innom Museo Nacional de Arquelogia, Antropologia e Historia del Peru, byens flotteste marked som ligger i bydelen Pueblo Libre. Da må man samtidig innom et av Perus mest anerkjente vin- og piscohus, Quierolo. Der har de egen bodega, velsmakende oliven samt gode smørbrød med røkt skinke. Salud!

Lima har også en egen bystrand, hvor surfing er populært.

Lima har også en egen bystrand, hvor surfing er populært.

Til hovedsiden