Vi var i det eksperimentelle hjørnet og bestilte pizza med sverdfisk-carpaccio, poteter og squashblomster. Foto: Paul Hughson

Vi var i det eksperimentelle hjørnet og bestilte pizza med sverdfisk-carpaccio, poteter og squashblomster. Foto: Paul Hughson

Matskatter er det flust av i Roma, men er det pizza du er ute etter bør du ta frem kartet og finne veien til pizzeriaen Dar Poeta, i Vicolo del Bologna 45/46 – en sidegate rett utenfor turiststrømmen i Romas populære Trastevere-strøk.

Les mer: Italias 10 på topp

Vi var i det eksperimentelle hjørnet og bestilte pizza med sverdfisk-carpaccio, poteter og squashblomster. Det var ikke et dumt valg. Det er heller ikke noe å si på prisene. For under ti euro (87 kroner) kan du nyte en av verdens beste pizzaer, servert på enkelt vis. Og at en mugge med vin koster 30 kroner gjør en nordmann glad.

Vi spiste lunsj på Dar Poeta og det var ikke noe problem å få bord, men det er ikke like lett på kvelden, så book på forhånd. Du vil ikke angre.

Andre anbefalte pizzeriaer i Roma:

Pizzeria Da Remo:
Klassiske Roma-pizzaer med tynn bunn har gjort denne til en institusjon. Bestill en pizza margherita og nyt hvordan den er knasende sprø og likevel kan brettes som en konvolutt – akkurat som den beste italienske pizzaen skal spises! Pizzeria Da Remo ligger i Testaccio, Piazza Santa Maria Liberatrice 44.

Panattoni (Ai Marmi):
Med beliggenhet langs Viale Trastevere – hovedgata som skjærer gjennom Trastevere – er «Ai Marmi» tjokkfull av mennesker, som trenger seg sammen rundt lange marmorbord uten duk. Regn med livat og jovial stemning, lang ventetid, og perfekt sprø Roma-pizza. Viale Trastevere 53-57

Trapizzino:
Denne knøttlille pizzeriaen er noe for seg selv, især sammenlignet med Romas mer tradisjonelle pizza-steder. Her bestiller du pizzaen al taglio – ett og ett stykke, og kan velge blant originale fyll som stilton, portvin og kikertpuré. Er også kjent under sitt tidligere navn 00100 Pizza. 88 Via Giovanni Branca

Pinsere:
OK, dette er strengt tatt ikke pizza men pinsa – avlange flatbrød som du spiser stående eller tar med deg ut i gata. Men like fullt: Originale oppskrifter som skifter etter sesongen har ført den helt til topps på TripAdvisor som Romas beste pizzeria. Via Flavia 98

Til hovedsiden