Det er klart for mange uventede og morsomme situasjoner når Magnus Devold legger ut på tur. Foto: TVNorge

Det er klart for mange uventede og morsomme situasjoner når Magnus Devold legger ut på tur. Foto: TVNorge

Magnus Devold (31) er en norsk komiker, skuespiller og programleder. For tiden er han aktuell med reiseprogrammet «Kjør meg til OL» på TVNorge.

Det er litt av en tur du har gitt deg ut på? 

– Ja, at det i det hele tatt er mulig å komme seg så langt i bil uten førerkort synes jeg er ganske utrolig. Vi har reist i tre måneder og det har vært mange høydepunkter underveis, men noe av det som sitter best i minnet er da jeg fikk en egen sau i gave fra en kirgisisk sauebonde, som jeg fikk gleden av å ha med noen dager på turen. Dessverre ble den aldri bilren og jeg måtte til slutt selge den på det lokale dyremarkedet.

Og haikingen gikk greit?

– Ja, jeg opplevde nesten uten unntak at jo lenger unna Norge jeg kom, jo mer hjelpsomme og gjestfrie var folk. Fra og med Tyrkia og innover i Sentral-Asia syntes folk det var enormt stas at vi hadde kommet oss helt dit og ville gjerne kjøre oss videre og la oss overnatte.

Hvor var det verst å haike?

– I de samme landene der de hyggeligste menneskene bor, har de også den desidert verste kjørekulturen. Spinnville forbikjøringer, vanvittig høy fart på dårlige og svingete veier og ingen sjenanse for å sitte og sende tekstmeldinger mens klampen er i bånn. I Aserbajdsjan så vi en bil bak oss dundre inn i en fjellvegg mens det gnistret i dekkene. Sjåføren gikk ut og tok seg en sigarett, satte seg inn i bilen igjen og suste videre med most frontparti.

Morsomste menneskemøte på turen?

– Jeg skulle innom en frisør i en liten by i Tyrkia for å klippe håret. Frisøren jeg tilfeldigvis fant endte med å gi meg en total tyrkisk makeover, og farget håret og øyenbrynene mine kullsorte. Så tvang han meg til å drikke tyrkisk øl og røyke tyrkiske sigaretter i baksetet mens han tok meg med på rånetur opp og ned hovedgata i byen. Det er noe jeg aldri kommer til å glemme, særlig fordi hårfargen var helt umulig å få bort.

Det blir flere spennende møter på turen – både med mennesker og mat. Foto: TVNorge

Det blir flere spennende møter på turen – både med mennesker og mat. Foto: TVNorge

Noe som har gått galt underveis?

– Et stort problem for oss var at vi ikke fikk visum til Turkmenistan, og derfor måtte ta ferge over det Kaspiske hav i stedet. Fergen var senest fra tidlig 70-tall og het Merkuri II. Det helt like søsterskipet Merkuri I sank rett til bunns i 2003. Jeg var ikke spesielt høy i hatten under den overfarten der.

Noen gode roadtrip-tips?

– Beregn god tid, stopp på rare steder og snakk med folk. Lokale har alltid masse rare tips som ingen reisebøker eller blogger har. Det som ikke er planlagt på forhånd blir ofte det morsomste. Utnytt deg av gjestfriheten folk viser og ha med små gaver fra Norge som takk. Det viste seg å være utrolig populært.

Når man haiker seg hele veien til Sør-Korea kan man ende opp i mange rare situasjoner. Foto: TVNorge

Når man haiker seg hele veien til Sør-Korea kan man ende opp i mange rare situasjoner. Foto: TVNorge

Du har også jaktet etter verdens beste ferie på VGTV. Hva er fasiten?

– Jeg tror at for å finne sin drømmeferie må man gjøre mye research. I Verdens beste ferie ble jeg tvunget ut av komfortsonen mange ganger og reiste til mange steder jeg aldri ville valgt selv, men som viste seg å bli fantastiske opplevelser. Så fasiten er vel: Test alt og ta med deg det beste fra hver opplevelse.

Foretrekker du helst storby-, fjell– eller strandferie?

– Hvis jeg måtte velge kun én, må det nok bli strand. Det er da jeg føler meg aller mest frakoblet alt av stress, hverdag og jobb.

Noen gang gått galt på reise?

– Jeg ble lurt av en omreisende koppespillbande da jeg var på guttetur i Barcelona for noen år siden. Det er fortsatt et av mitt livs flaueste øyeblikk.

Hvilket sted reiser du gjerne tilbake til?

– Tokyo virker som en by som blir morsommere for hvert besøk, jo mer man forstår av alt det rare japanerne holder på med. Jeg har bare vært der to ganger, men andre gang var mye mer givende og jeg tror den tredje kan bli enda bedre når enn det måtte bli.

Programmet «Kjør meg til OL» ruller for tiden over TV-skjermen på TVNorge. Foto: TVNorge

Programmet «Kjør meg til OL» ruller for tiden over TV-skjermen på TVNorge. Foto: TVNorge

Hva er ditt beste ferietips?

– Dette burde jeg egentlig ikke dele, for da kan konkurransen bli hardere, men jeg har alltid på en alarm 10 minutter før internett-sjekk-inn på flyet åpner. Da sitter jeg klar ved dataen eller telefonen og kan sikre meg setet med best beinplass.

Hvor får man verdens beste mat?

– Bortsett fra i -stan-landene, der det nesten bare går i hestekjøtt og fritert brød, trives jeg matmessig over hele Asia.

Hvor feirer du jul i år?

– Den skal feires hjemme i Oslo med mine foreldre, som bor 10 minutter unna med buss. Da rekker jeg akkurat å høre Driving home for christmas to ganger på veien. 

TILBAKE TIL HOVEDSIDEN