Espen «Shampo» Knutsen (46) er en av tidenes beste norske ishockeyspillere, og har spilt i både NHL og den svenske og norske ligaen. Han har også vært trener, og er for tiden sportssjef for Vålerenga Ishockey. Aktuell som ishockeyekspert  for TVNorge og Eurosport under OL i Pyeongchang i Sør-Korea.

Du er snart klar som ishockeyekspert under OL, gleder du deg?

– Ja, jeg gleder meg veldig! Det ryktes at det er solgt godt med billetter til hockeykampene, så jeg satser på at det blir mye folk og at stemningen i hallen blir bra, det er alltid gøy. Og så gleder jeg meg til å se Sør-Korea, det er jo litt annerledes enn de stedene jeg har vært ellers i verden. Det er jo litt blanda drops av hva man hører, så jeg er veldig nysgjerrig på hva som venter der.

LES OGSÅ: HØYDEPUNKT OL-BYEN PYEONGCHANG

Så det blir litt tid til å oppdage ting utenfor hockeyarenaen?

– Ja, det håper jeg på. Det er jo alltids litt dødtid mellom kampene man skal kommentere. Jeg håper vi får tid til å reise litt rundt, det er jo alltid morsomt å oppdage nye steder og ting. Har også hørt mye forskjellig om maten, så den blir spennende å smake på.

Du har jo selv vært med å spille under OL på Lillehammer, hva husker du best fra det?

– Det som slår meg først er nok den herlige stemninga. Ikke bare i hockeyhallen, men under hele OL generelt, med et fantastisk folkeliv, norske flagg over alt og mange norske gull. Og det eventyrlige været vi hadde under hele OL.

Du har også spilt i NHL, for Columbus Blue Jackets, hvordan var den tiden?

– Det var mye reising, store arenaer, mye folk på kampene og dårlig med søvn, hehe. Men jeg fikk også sett meg litt rundt, og ble veldig glad i Vancouver i Canada og Phoenix i USA blant annet. Vancouver minte veldig om Oslo, med tanke på at det er kort vei fra byen til både sjø og fjell. Også måten byen er bygd opp på er ganske likt. Selv om Vancouver er mye større, minte det meg veldig om hjemme.

Hva slags feriemenneske er du?

– Jeg liker varmen, definitivt. Vi ferierer mye i Frankrike og Florida med familien. Jeg er så heldig å ha svigerforeldre som har steder der som vi pleier å besøke, så det er der vi ferierer mest. 

Hvilket sted drømmer du om å dra tilbake til? 

– Vi var nettopp i Dubai på badeferie med hele familien, og der trivdes vi veldig godt. Flotte bademuligheter og gode restauranter, så dit vil vi tilbake igjen neste år.

Ditt beste ferieminne?

– Det er nok familieferiene til Cannes i Frankrike, omringet av hyggelige bukter og fine strender. Det å sitte med sand mellom tærne og spise gode lunsjer, mens barna leker i vannkanten, du får det ikke så mye bedre enn det.

Og hva med det verste?

  Jeg trivdes ikke særlig i Portugal. Vi bodde på en golfresort 45 minutter utenfor Lisboa, med dårlig mat, dårlig hotell og ekstremt dårlig vær. Det var ni grader og blåste skikkelig hele tiden, så vi dro hjem etter fire av syv dager. Det er første og hittil siste gang jeg har reist hjem fra en ferie.

Hvis du kunne dratt på tur med hvem som helst i verden, hvem skulle det vært? 

– Kona mi Fanny og barna. Det er det deiligste som finnes.

Hva er hemmeligheten bak en vellykket familieferie?

– Det er sol, bading og god mat på stranda, og det å slappe av og kose seg sammen. Gjerne med litt god rosévin.

Hvilket sted har gjort størst inntrykk?

– Det er nok New York. Bare måten byen er bygd opp på er så massivt og stort. Det er ikke så mye som slår New York egentlig.

Hvor i verden får man servert den beste maten?

– Frankrike! Jeg liker alt. Generelt mye bra mat der altså.

Foruten Sør-Korea, har du planlagt noe neste tur?

– Ja, i april blir det ny Florida-tur.

LES OM FLORIDA KEYS HER
TILBAKE TIL HOVEDSIDEN