Pass på

Med mindre du har vært inn­losjert på en hytte langt oppe på fjellet uten mobildekning de siste månedene, har du sikkert fått med deg at det ikke er så enkelt å fornye passet for tiden. Det kan være lang ventetid på timebestilling, og deretter nye uker i påvente av at dokumentet trykkes. Start fornyelsessprosessen i god tid!

Dyrt og deilig 

Vi overøses med nyheter om at alt blir dyrere her hjemme. Særlig matvarer, drivstoff og strøm koster skjorta. Dette er selvsagt ikke bare et norsk fenomen, så det er greit å være forberedt på at også utenlandsreisen kan bli dyrere enn du er vant med. Det gjelder alt fra hotellpriser til restaurantbesøk og kostnader for en kaffekopp eller pils.

Bestill 

Book første natt – mange land krever faktisk at du skriver ned hvor du skal bo i landet ved ankomst. Dessuten er det ganske stress å stå på flyplassen, svett og sliten etter en lang reise, og så måtte lete etter overnatting i en tid hvor det nærmest har blitt obligatorisk å planlegge.

Fint med print

Mobiltelefonen er blitt uunnværlig til lagring av reisedokumenter, vaksinepass og andre nødvendigheter på reisen. Men hva om du går tom for strøm eller mister mobilen? Backup med papirutgaver av de mest essensielle dokumenter er en rimelig forsikring om uhellet skulle være ute.

Forsikring

Lenge siden du var på tur? Da er det jo mulig at reiseforsikringen din også trenger å friskes opp, eller i verste fall er utgått. Sjekk både vilkår og hva som dekkes – pandemien har endret mye når det gjelder rettigheter og hva du kan kreve.

Trygg på tur 

Verden endrer jeg alltid, på godt og vondt. Krig og konflikter betyr at grenser både lukkes og åpnes, mens lokale forhold også kan påvirke sikkerheten. Regnes ditt foretrukne reisemål som trygt? Og hvordan er det med pandemirestriksjoner? Selv om Norge og de fleste andre land i Europa ser ut til å ha lagt de fleste restriksjonene bak seg, gjelder ikke dette nødvendigvis i verden for øvrig – spesielt med tanke på bruk av ansiktsmaske. Sjekk oppdatert informasjon på UDs landsider. 

Vær og vind

Med fare for å framstå fullstendig banal; har du kontroll på vær- og klimaforholdene dit du skal? Du vil helst ikke reise inn i regntiden dersom målet er sol og sommer, eller oppsøke fjellområder i håp om å kjøre ski om den lokale årstiden viser sommer.

LYST TIL Å FÅ NY REISEINSPIRASJON RETT HJEM I POSTKASSA? ABONNER PÅ MAGASINET REISELYST HER!

TILBAKE TIL HOVEDSIDEN