1. Planlegging

Planlegging er alfa omega. Hvor vil dere reise, og hva vil dere gjøre? Vil dere unngå de store folkemassene, legg ferien til en campingplass ved en fjord, i skogen eller ved havet. Blir du fristet av litt mer komfort, så fungerer campinghytter ypperlig. Finn en campingplass som gjør hele reisefølget fornøyd, både store og små.

LES OGSÅ: TIPS TIL LANGTUR PÅ SYKKEL

2. Sjekk værmeldingen

Selv om alle nordmenn er godt kjent med uttrykket «det finnes ikke dårlig vær, bare dårlige klær», så skaper været rammen for turen. Det er ikke like hyggelig å bo i telt hvis alt blir vått. Sjekk værmeldingen før du legger ut på langtur, og sørg for at det i hvert fall blir et par timer med opphold i løpet av turen. 

3. Pakkeliste

Hva trenger man egentlig å ha med seg på camping? Spar tid og lag en pakkeliste. Skriv ned det du trenger i løpet av turen. Her snakker vi alt fra toalettsaker og myggmiddel til campingstoler og kortstokk. Litt kjøkkenutstyr kan også være lurt, og husk å ta med en lommelykt!

4. Riktig utstyr

Campingbord og campingstoler for alle pengene! Ta med deg ting du trenger og får bruk for på en campingplass. En primus er din beste venn på campingplassen – på den kan du lage alt fra pannekaker til tikka masala. En kjøleboks er lurt å ha med, og en lang skjøteledning er nyttig for å få strøm dit teltet eller campingvognen står. 

5. Varme klær

Vær forberedt på all slags vær. Pakk med sommerklær, men ta med deg regntøy (dersom værmeldingen ser dårlig ut), en bukse eller to og husk ullgenseren! Vi vet alle at norske sommerkvelder fort kan bli kalde, og med en ullgenser i bagasjen er muligheten god for å få maksimalt ut av sommernatten.

8 STEG NÆRMERE REISEDRØMMEN

6. Se på solforholdene

Er du glad i mye sol, eller vil du aller helst oppholde deg i skyggen? Dersom værmeldingen varsler fint vær kan det være fint å tenke på hvor sola befinner seg. Tenk på solforholdene før dere plasserer campingvogna eller teltet. Finn ut hvor sola går opp og hvor den går ned, og velg en plass med solforhold som passer reisefølget best. 

7. Tenk på miljøet

Campingferien er definitivt mer miljøvennlig enn charterturen, men husk å kaste søppelet som samler seg opp i løpet av ferien. Rydd campingplassen etter deg! Tenk på miljøet, og sørg for at det ikke ligger igjen søppel når ferien er over. Pant flasker og kast glass på riktig sted. Sorter søppelet ditt dersom campingplassen har lagt til rette for kildesortering. 

8. Finn hvilepulsen

Ferien begynner i det øyeblikket hele reisefølget er på plass i bilen. Ikke stress med å komme frem, reisen er en del av turen. Drikk kaffe underveis og stopp på en rasteplass for en god lunsjpause. Og når dere kommer frem? Da er det bare å sette seg godt til rette, og nyte det gode campingliv. God tur! 

Kilder/inspirasjon: vg.no, visitnorway.no

LYST TIL Å FÅ NY REISEINSPIRASJON RETT HJEM I POSTKASSA? ABONNER PÅ MAGASINET REISELYST HER!
TILBAKE TIL HOVEDSIDEN